93. Διεθνή: Φινλανδία και Ρωσία

93. Διεθνή: Φινλανδία και Ρωσία

- in Διεθνή
0

Να η Φινλανδία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ρωσία ανατολικά.

Οι Ρώσοι δεν είναι ούτε πολύ γενναίος λαός, όπως γενικά πιστεύεται ούτε πολύ έξυπνος, όπως συνεχώς πιστοποιείται μα δεν διατηρείται η αντίληψη.

Όταν στον Πόλεμο του Χειμώνα επιτέθηκαν στη Φινλανδία οι Σοβιετικοί του Στάλιν κι αρχικά έσπασαν τα μούτρα τους στα παγωμένα φινλανδικά δάση, μετά βομβάρδισαν άγρια τη χώρα ως και το Ελσίνκι και ο Υπ. Εξ. Μολότοφ (εξ ου και οι βόμβες ‘μολότοφ’) εξήγησε πως έριχναν χειμερινή βοήθεια στους Φινλανδούς(!), όπως σήμερα ο Πούτιν απελευθερώνει την Ουκρανία από Ναζί και ΝΑΤΟ!

Για δεκαετίες οι Ρώσοι απολαμβάνουν τη Φινλανδία ως έναν τέλειο γείτονα που δεν έχει απαιτήσεις ούτε προβάλλει απειλές. Διότι είναι σαν ένας 70χρονος που κάνει τον περίπατό του πρωί και απόγευμα μαζί με το ήσυχο σκυλί του (dachshund) και χαιρετά ευγενικά.

Μα οι Ρώσοι δεν είναι καθόλου ο ‘τέλειος γείτονας’. Είναι οργίλος γείτονας με απαιτήσεις και γινάτια. Παίζει τη δική του χέβι-μέταλ μουσική, κάνει δικά του ολονύκτια πάρτι και κραδαίνει όπλα που είναι, υποτίθεται, ακαταμάχητα. Συχνά φωνάζει πως ο Φινλανδός γείτονας εξαπατά, κλέβει ή κοιμάται με τη φιλενάδα του ή κυνηγά τη γυναίκα του ή κάνει συνωμοσίες με άλλους γείτονες.

Μα ο Φινλανδός, ο ‘τέλειος γείτονας’, βαρέθηκε τον θορυβώδη, απειλητικό γείτονα και προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή παρέα το 1995.

Τώρα μάλιστα, μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, βλέποντας πως ο βάρβαρος γείτονας με το χέβι μέταλ δεν άλλαξε καθόλου, ο Φινλανδός με μια νέα και μοντέρνα πρωθυπουργό αποφάσισε πως χρειάζεται καλύτερη ασφάλεια και στράφηκε στο ΝΑΤΟ και η προσχώρηση προχωράει. Διότι ο ποταπός και παράλογος δικτάτορας Πούτιν απείλησε με πυρηνικά τη Φινλανδία και άλλους γείτονες! Πριν την εισβολή (24/2/22), η πλειοψηφία των Φινλανδών δεν ήθελε το ΝΑΤΟ. Στα τέλη Μαρτίου το 63% το ήθελε και τον Μάιο το 85% ήθελε την προσχώρηση στο ΝΑΤΟ!

Ο Πούτιν πρέπει να είναι πολύ κοντά στην παράνοια ή την άνοια, διότι δεν μπορεί πλέον να απειλήσει κανένα. Το στραπάτσο που δέχτηκε στην Ουκρανία, το ένα χαστούκι μετά το άλλο, έδειξε σε όλο τον σκεπτόμενο κόσμο πως η Ρωσία είναι πλέον μια μικρή επαρχιακή δύναμη, παρά τα 145 εκμ πληθυσμό και την τεράστια έκτασή της, με ανίκανους επιτελάρχες και με οπλικά συστήματα 30-50 ετών παλαιά. Και τώρα έχει ένα δυτικό σύνορο πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων με μια Νατοϊκή χώρα, τη Φινλανδία!

Η Φινλανδία δεν είναι ο γέροντας γείτονας που νομίζουν οι Ρώσοι. Δεν μοιάζει με την υπανάπτυκτη Ουκρανία, κι ας έχει μόνο 5,5 εκμ πληθυσμό. Εκτός από την οικονομική ανάπτυξη που είχε τα τελευταία έτη, έχει εξαιρετικό οπλισμό (και τον αυξάνει ακόμα και δίχως το ΝΑΤΟ).

Έχει τα πιο τελευταία και ισχυρά τανκς, κανόνια και αντιαεροπορικά.

Έχει ναυτικό με υποβρύχια και ταχείας δράσης καταδρομικά και αντιτορπιλικά.

Έχει και τα F18 Hornet που σύντομα θα αντικατασταθούν από τα F-35. Αυτά θα εξαϋλώσουν τις ρωσικές S-400 πυροβολαρχίες το πρωί και τις διμοιρίες Su-35 αεροσκαφών το απόγευμα με μεγάλη άνεση!

Η Ρωσία παραμένει ένας παρίας. Οι φίλοι και σύμμαχοί της όλοι είναι βυθισμένοι σε όμοια βάσανα. Στα τέλη Σεπτεμβρίου έχασε και την φιλία της Αρμενίας που στράφηκε προς τις ΗΠΑ, ενώ Κίνα και Ινδία έπαψαν να τη στηρίζουν στις επεκτατικές διαθέσεις της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *