Δ115: Ρωσικές δυσκολίες, Απρ. ΄23

Δ115: Ρωσικές δυσκολίες, Απρ. ΄23

- in Διεθνή
0

Στις 12/4 η κα Σιμονιάν έλεγε στους καλεσμένους της (Σολόβιοφ κλπ.), κάτι που και αυτοί ανακοινώνουν συχνά πυκνά, πως η Ρωσία πολεμά στην Ουκρανία το ΝΑΤΟ και θα νικήσει και θα αναδειχθεί ως ανώτερη και καλύτερη χώρα, και γελούσε κι έκανε τον σταυρό της (όχι ορθόδοξα μα ρωμαιοκαθολικά!).

Οι άλλοι την άκουγαν να φλυαρεί δίχως πολλή πεποίθηση και να γελά μάλλον αμήχανα, διότι από τις αρχές Μαρτίου γνώριζαν πως η χειμερινή τους επίθεση στη νότια περιοχή (Χερσώνα κλπ.) και στη Μπαχμούτ δεν σημείωνε καμιά πρόοδο και, όπως είπε ο Karen Shakhnazarou, “Πρέπει να εξετάσουμε την πιθανότητα να χάσουμε τον πόλεμο”. Και ο αντιπρόσωπος της Βουλής και πρώην στρατιωτικός Διοικητής του Νότου, Andrey Gulyov είπε “Μπορούμε να νικήσουμε το ΝΑΤΟ;… Στην καλύτερη περίπτωση μπορούμε μόνο να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας.”

Οι μόνοι στόχοι του Πούτιν που επιτεύχθηκαν είναι αυτοί που καταδείχνονται στη γελοιογραφία του “αιώνιου προέδρου”

1. Την ίδια μέρα στη Βουλή οι Ρώσοι αντιπρόσωποι ψήφισαν έναν νέο νόμο που καθορίζει την ηλεκτρονική στρατολόγηση. Μια κλήση θα στέλνεται τώρα στους τυχερούς Ρώσους, άσχετα με ηλικία, κατάσταση υγείας, εργασιακές υποχρεώσεις και παρόμοια, στον ηλεκτρονικό τους λογαριασμό “κρατικές υπηρεσίες”!

Οι επιλεγμένοι έχουν διορία 7 ημερών για να δουν την κλήση και, μετά, θα πρέπει εντός δυο εβδομάδων να παρουσιαστούν στο Στρατολογικό Γραφείο! Αν δεν παρουσιαστεί (έστω και αν η κλήση χάθηκε κάπου), ο επίλεκτος –

α) Δεν μπορεί να ταξιδέψει εκτός Ρωσίας.

β) Η άδεια οδήγησής τους ακυρώνεται.

γ) Δεν μπορεί να αγοράσει ή πουλήσει περιουσιακό στοιχείο.

δ) Δεν μπορεί να πάρει τραπεζικό δάνειο.

ε) Δεν μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε επιχείρηση.

Εργαζόμενοι πρέπει να δείξουν την κλήση τους στον εργοδότη τους, ο οποίος βέβαια θα σεβαστεί την κρατική υπηρεσία.

Αν κάποιος δεν παρουσιαστεί, αυτόματα (μετά τις 2 βδομάδες), γίνεται “καταζητούμενος” σε όλες τις κρατικές βάσεις δεδομένων και θα κυνηγηθεί.

Ο κρατικός Μεγάλος Αδελφός έμαθε από τα καταστροφικά σφάλματά του στην επιχείρηση στρατολόγησης το φθινόπωρο του 2022.

2. Ήδη έχουν δημιουργηθεί μποτιλιαρίσματα σε μερικές εξόδους στα σύνορα με πρώτο και καλύτερο στα σύνορα με την Εσθονία (15/4). Είναι μια επανάληψη της φυγής του φθινοπώρου 2022. Η Rosstat (= Στατιστική Υπηρεσία) αποκάλυψε πως το 2022 ο αριθμός εργαζομένων στη Ρωσία κάτω των 35 ετών μειώθηκε κατά 1.3 εκμ.!

Μα έφυγαν και αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι άνω των 35 και μαμάδες με παιδιά. Ο αριθμός είναι αρκετά εκατομμύρια. Τώρα φεύγουν κι άλλοι.

Αυτός ο νέος νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή σε 23 λεπτά δεν είναι μόνο στρατολόγηση.

Επαναφέρει το καθεστώς φεουδαρχίας στη Ρωσία το οποίο καταργήθηκε το 1861. Μα φαίνεται πως αυτό αρέσει στους Ρώσους.

Οι αντιπρόσωποι στη Βουλή είναι αυλοκόλακες του Πούτιν (ακόμα και οι δήθεν κομμουνιστές). Δουλειά τους είναι να δίνουν με τη θετική ψήφο τους νομιμότητα στα μέτρα που προτείνει ο Πούτιν. Όποιος αρνηθεί φλερτάρει με την εκπαραθύρωση από 5ο ή ψηλότερο όροφο ή κάποια άλλη μοδάτη αποδήμηση.

Το κράτος τώρα έχει επιβάλει ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, μια απολυταρχική “νέα τάξη”. Μπορεί να αποφασίσει για 50 εκμ. Ρώσων και παραπάνω, πού θα μετατεθούν, πώς και για πόσο καιρό! Το κράτος έχει τώρα γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος για τα εκατομμύρια των πολιτών καλύπτοντας κάθε τομέα της κοινωνίας, της ζωής!

Κάποιοι γράφουν στο Διαδίκτυο: Οι Ρώσοι ας αρχίσουν να μαθαίνουν Κινέζικα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *