Δ149: Ειδήσεις στη Σιβηρία!

Δ149: Ειδήσεις στη Σιβηρία!

- in Διεθνή
0

Επιστολή στο Διαδίκτυο (Quora) από τον Sayan Zoriktuev, κάτοικο Σιβηρίας, 14/7/23.

1. Ζω στην απόμακρη Σιβηρία. Μόνο όσοι ερευνούμε μαθαίνουμε τις ιστορίες φρίκης στη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Για τους υπόλοιπους ο πόλεμος είναι πολύ μακριά, παρουσιάζεται στην TV. Σε αυτές τις ειδήσεις, οι Ρώσοι πάντα νικούν.

2. Η περιοχή μας είναι πολύ φτωχή. Πολλοί φίλοι μου θέλουν να πάνε να πολεμήσουν για έναν καλό μισθό. Οι κοινοί μισθοί εδώ είναι 20.000 ρούβλια τον μήνα. Ο μισθός για την στρατιωτική επιχείρηση είναι 200.000. Και να πεθάνεις, η οικογένειά σου παίρνει 3.000.000!

3. Μερικοί στρατιώτες επιστρέφουν με άδεια και με πολλά λεφτά. Το χωριό μας πίνει για πολλές μέρες με αυτά!

4. Παντού κρέμονται ή τοιχικολλούνται αφίσες των διαφόρων ηρώων μας. Και τα κατορθώματά τους εγκωμιάζονται.

5. Στα ΜΜΜ συνεχώς παίζεται μουσική ή διαφημίζεται η επιστράτευση. Δάνεια από τράπεζα και χρέη στην εφορεία χαρίζονται.

6. Οι γιατροί μας προσκαλούνται να ταξιδέψουν “εκεί”, να προσφέρουν κάποια υπηρεσία. Μετά εμφανίζονται ως ήρωες στην TV και στο ράδιο.

7. Συνεχώς ανεβαίνουν προγράμματα. Μόλις χθες άκουσα ένα πρόγραμμα στο ράδιο με θέμα “Ποίηση Ζ”!

8. Οι δημοσιογράφοι μας πάνε “εκεί”. Μετά εμφανίζονται στην TV να λένε, και γράφουν στις εφημερίδες τους, πόσο ηρωικά περνούν τη μέρα τους οι φαντάροι μας!

9. Στα μίντια υπάρχουν μόνο καλές ειδήσεις, Κανείς μας δεν μαθαίνει για τους νεκρούς και τους τραυματίες. Δεν υπάρχουν αριθμοί. Δεν μαθαίνουμε για τους βομβαρδισμούς αμάχων, νοσοκομείων κλπ. Για την ισοπέδωση πολυκατοικιών.

10. Συνεχώς συνθέτουν τραγούδια για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αυτά τα τραγουδούν οι μαθητές στα σχολεία.

11. Εδώ το καλό και το κακό φαίνεται να έχουν αλλάξει θέσεις. Οι άνθρωποί μας, οι συμπατριώτες μου έχουν χάσει τα μυαλά τους.

12. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός “αγνοουμένων στη μάχη”. Μερικοί ξέρουμε πως είναι νεκροί. Μα δηλώνονται “αγνοούμενοι” για να μην πληρωθούν οι οικογένειες.

Αλλά στην περιοχή μας έχουν αυξηθεί οι αγορές σπιτιών και αυτοκινήτων. Σε μερικές περιπτώσεις οι νεκροί δηλώνονται και η πληρωμή γίνεται. Με αυτά τα λεφτά αυξάνεται το εμπόριο.

Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *