Δ152: Απαρτχάιντ στο Ισραήλ;

Δ152: Απαρτχάιντ στο Ισραήλ;

- in Διεθνή
0

Στο Ισραήλ, Ισραηλίτες [= Εβραίοι], Άραβες και Χριστιανοί και Δρούζοι, εφόσον είναι Ισραηλινοί πολίτες, ζουν όλοι με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις (οι μουσουλμάνοι Άραβες δεν υποχρεούνται να θητεύσουν στον στρατό).

Είναι γεγονός πως οι Ισραηλινοί συχνά φέρονται σκληρά προς τους αυτό-αποκαλούμενους Παλαιστίνιους και ιδίως τους Άραβες στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη [του ποταμού Ιορδάνη] διότι αυτοί εκτρέφουν τους τρομοκράτες που δολοφονούν άμαχους Εβραίους οπουδήποτε.

Γράφει η κα Ξένια Κουναλάκη, Καθημερινή 19/10:

Η διέλευση από το Τείχος με τη Δυτική Οχθη ή το πέρασμα από την ανατολική στη δυτική Ιερουσαλήμ βοηθάει στην κατανόηση της καταγγελίας περί καθεστώτος απαρτχάιντ, στο πλαίσιο του οποίου οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζονται ως πολίτες β΄ κατηγορίας.

Μα δεν υπάρχει απαρτχάιντ στο Ισραήλ. Αυτό υπάρχει στις Αραβικές χώρες και ιδίως στα κρατίδια της Παλαιστινιακής Αρχής και Γάζας που ανέφερα.

Στο Ισραήλ, Ισραηλίτες [= Εβραίοι], Άραβες και Χριστιανοί και Δρούζοι, εφόσον είναι Ισραηλινοί πολίτες, ζουν όλοι με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις (οι μουσουλμάνοι Άραβες δεν υποχρεούνται να θητεύσουν στον στρατό). Οι πλείστοι χριστιανοί και μουσουλμάνοι LGBTQ είναι Ισραηλινοί πατριώτες, διότι δεν δέχονται καμιά από τις πιέσεις που δέχονται σε χριστιανικές και, πολύ περισσότερο, σε μωαμεθανικές κοινωνίες (όπου είναι παράνομοι).

Πολλοί Άραβες Μουσουλμάνοι επίσης είναι πιστοί πατριώτες του Ισραήλ. Να μερικά παραδείγματα:

1. Ο Μπιλάλ Ταχά (Άραβας Μουσουλμάνος) δηλώνει: Το Ισραήλ είναι η πατρίδα μου· πληρώνω φόρους, σέβομαι τη σημαία και τον Ύμνο και υπηρετώ στις Αμυντικές Δυνάμεις.

2. Ο ακτιβιστής Μοχάμεντ Καμπρίγια λέει: Οι Άραβες συνιστούν το 21% του Ισραηλινού πληθυσμού και το 87% αυτών είμαστε μουσουλμάνοι. Όλοι ψηφίζουμε, έχουμε ελευθερία λόγου, μετακίνησης, τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες όπως οι συμπολίτες μας Εβραίοι, Χριστιανοί και Δρούζοι.

3. Η δε Σαμπρίν Σααντί είναι Μουσουλμάνα και αστυνομικός. «Ποιο απαρτχάιντ;» ρωτά!

Πού το βρίσκουμε εμείς το Απαρτχάιντ; Γιατί μας αρέσει να πετάμε αρλούμπες ανθρωπισμού και δικαιοσύνης ή αμεροληψίας δήθεν;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *