Δ165: Ουγγαρία & ΕΕ

Δ165: Ουγγαρία & ΕΕ

- in Διεθνή
0

Γιατί δεν εκδιώχνεται η Ουγγαρία από την ΕΕ;

Κανονικά η Ουγγαρία έπρεπε να εκδιωχθεί από την ΕΕ και από το ΝΑΤΟ – και η Τουρκία από το ΝΑΤΟ. Μα υπάρχουν καλοί λόγοι που αυτό δεν έγινε.

Ούτε η ΕΕ ούτε το ΝΑΤΟ έχουν μηχανισμούς για την εκδίωξη μελών που δεν συμπεριφέρονται σε πλήρη συμφωνία με τον καταστατικό χάρτη (ή το Σύνταγμα) του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Επιπλέον, όμως, θα ήταν πολύ επικίνδυνο να εκδιωχθεί η Ουγγαρία. Κοιτάξτε τον χάρτη της Ευρώπης.

Η Ουγγαρία είναι δυτικά της Ρουμανίας και ανατολικά της Αυστρίας. Προσέξτε πως στα νότια συνορεύει με τη Σερβία (= ανατολικά της Κροατίας και δυτικά της Ρουμανίας και Βουλγαρίας.)

Αν η ΕΕ και το ΝΑΤΟ εκδίωχναν την Ουγγαρία, η Ρωσία αμέσως θα την καλούσε στο δικό της πλευρό. Ο Όρμπαν και ο Πούτιν έχουν από χρόνια άριστες σχέσεις.

Αμέσως η Ρωσία θα εγκαθιστούσε στρατιωτικές βάσεις στην Ουγγαρία στη θέση των Νατοϊκών!

Η Ρωσία δεν μπορεί να περάσει στρατό και όπλα στην Ουγγαρία απευθείας αφού δεν συνορεύουν. Δεν έχει επίσης ελεύθερη πρόσβαση στη Μεσόγειο. Μα έχει παρουσία στη Συρία. Από τη Συρία δεν θα ήταν ανέφικτο να μεταφέρει μέσω θάλασσας άντρες και όπλα στη Σερβία που είναι φιλική χώρα κι εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ. Και από τη Σερβία οι ρωσικές δυνάμεις θα περνούσαν στην Ουγγαρία. Στον επόμενο χάρτη με τη μαύρη γραμμή η Σερβία έχει πρόσβαση στη Μεσόγειο και συνορεύει με την Ουγγαρία.

Έτσι η Ρωσία θα είχε στρατιωτικές βάσεις στην καρδιά της ΕΕ!

Γι’ αυτό η ΕΕ και το ΝΑΤΟ φλερτάρουν αδιάντροπα με τη Σερβία – να την προσελκύσουν στη σφαίρα τους, μακριά από τη Ρωσία. Τα κατάφεραν με την Τσεχία, Σλοβακία και Βουλγαρία.

Για την ώρα η ΕΕ κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή της κυβέρνησης Όρμπαν της Ουγγαρίας. Σε κάθε ευκαιρία κατακρατούν κονδύλια (περίπου 30δις) που θα έπρεπε να παραχωρηθούν στην Ουγγαρία. Για να τα πάρει ο Όρμπαν πρέπει να συμμορφώνεται με τη γενική πολιτική της ΕΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *