Δ171: Ισλαμικό καταστροφικό μένος

Δ171: Ισλαμικό καταστροφικό μένος

- in Διεθνή
0

Ασφαλώς όλοι γνωρίζετε πως τα ισλαμικά στίφη κατέστρεψαν πολλές κουλτούρες στην Ασία, Μέση Ανατολή, Βαλκάνια, Βόρεια Αφρική και Ισπανία.

Οι καταστροφές άρχισαν από τον 7ο αιώνα με πρώτα θύματα τους ίδιους τους Άραβες. Σε μια Hadith (Sunan Abi Dawud 3030) λέει ο προφήτης “Θα εκδιώξω από την Αραβία Εβραίους και Χριστιανούς και θ’ αφήσω μόνο Μουσουλμάνους”. Ακολούθησαν το Βυζάντιο, η Περσία και η κεντρική Ασία και Ινδία (από Μογγόλους). Μετά τα Βαλκάνια και η Βόρεια Αφρική και η Ιβηρική χερσόνησος. Σταματήθηκαν το 732 στη μάχη του Πουατιέ (ή Τουρ) στη νότια Γαλλία, στη μάχη Navas de Tolosa 1212, Ισπανία, και την εκδίωξή τους από την Ισπανία το 1491 (μάχη της Γρανάδας).

Πιο πρόσφατα οι Ταλιμπάν κατέστρεψαν βουδιστικά μνημεία κυρίως στο Αφγανιστάν ενώ οι ISIS τρομοκράτες κατέστρεψαν αρχαία μνημεία στην Παλμύρα (Συρία) και χριστιανικά στο Ιράκ (τέλη του 20ου και αρχές του 21ου αιώνα).

Ο Ινδουισμός επίσης δέχτηκε βαριά πλήγματα στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν.

Στην ίδια την Ινδία καταστράφηκαν εκατοντάδες ναοί ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ινδουιστές κάθε σέχτας αναγκάστηκαν ν’ αλλαξοπιστήσουν για ν’ αποφύγουν βασανιστήρια και θάνατο. Παίρνω το παράδειγμα του ναού της Devī στην Alampur, Telangara.

Ο ναός αυτός της Μεγάλης Θεάς είναι ένας από τα 18 ιερότερα κέντρα της λατρείας της Θεάς. Χτίστηκε, ή μάλλον οικοδομήθηκε τον 7ο αιώνα, προτού το Ισλάμ παρουσιαστεί. Είναι φτιαγμένος από μάζα σκαλισμένου βράχου. Δεν μπορεί να πυρποληθεί ή εύκολα να γκρεμιστεί.

Το 1390 δέχτηκε τη μανιακή επίθεση των Bahmani Σουλτάνων. Επειδή ακριβώς δεν μπορούσαν να γκρεμίσουν τον ογκώδη πέτρινο ναό επιδόθηκαν οι μουσουλμάνοι σε άγρια εικονοκλασία. Βλέπετε δείγματα στις φωτογραφίες όπου έχουν αφαιρεθεί τα πρόσωπα:

Προχώρησαν επίσης να χτίσουν ένα δικό τους τζαμί δίπλα κι ένα νεκροταφείο τους λίγο πιο πέρα.

Χριστιανοί προκαθήμενοι έχουν ζητήσει συγγνώμη για τον βίαιο εκχριστιανισμό που επέβαλαν οι εκκλησίες τους (στην Αμερική και αλλού). Οι κυβερνήσεις του Καναδά, της Βρετανίας, της Αυστραλίας και άλλες, έχουν ζητήσει συγγνώμη από τους γηγενείς λαούς που καταπίεσαν ή κατέσφαξαν.

Οι μουσουλμάνοι όχι μόνο δεν έχουν ομολογήσει τα εγκλήματά τους, μα θέλουν να υποτάξουν ξανά τις χώρες που είχαν!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *