Δ180: Ιρανοί εγκαταλείπουν το Ισλάμ

Δ180: Ιρανοί εγκαταλείπουν το Ισλάμ

- in Διεθνή
0

Ειδήσεις από το Ιράν πληροφορούν πως 2 στα 3 τζαμιά μένουν άδεια και κλείνουν. Διότι σε μεγάλους αριθμούς οι Ιρανοί δεν θέλουν πια να ακολουθούν το Ισλάμ, τη Θρησκεία και την κουλτούρα του, όπου χύθηκε τόσο αίμα!

Οι ειδήσεις είναι άρθρα κι επιστολές στο Διαδίκτυο και σε ξένα ΜΜΕ που εκδηλώνουν (στα Αγγλικά) καθαρή απέχθεια για τη μωαμεθανική θρησκεία. Το μήνυμα επαναλαμβάνεται σε μια δημοσίευση μετά την άλλη: Δεν θέλουμε πια την ισλαμική κουλτούρα στην πολιτική και στην παιδεία μας.

Υπάρχουν και δημοσιεύσεις, λιγότερες, που αντικρούουν την απόρριψη του Ισλάμ. Ένα σύντομο άρθρο διακηρύττει «Ονειρεύεστε … Ζείτε σε όνειρο με την απάρνηση σας του Ισλάμ και του Προφήτη»!

Αλλά από τον θάνατο της νεαρής Mahsa Amini (16 Σεπ. 2022), της Atefeh Rajabi Sahaaleh κι εκατοντάδων άλλων νέων αγοριών και κοριτσιών που εκτελέστηκαν διότι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά του θεοκρατικού, καταπιεστικού καθεστώτος, εκατομμύρια Ιρανών έλαβαν μέρος σε διαμαρτυρίες και πορείες.

Και τώρα αποφάσισαν να μην πηγαίνουν στα τζαμιά ούτε να ακολουθούν τα ισλαμικά έθιμα!

Κυριαρχεί ένα αίσθημα μεγάλης απογοήτευσης και βεβαιότητα πως το Ισλάμ καταστρέφει τη χώρα και τον λαό της.

Δεν είναι μόνο Ιρανοί στη Διασπορά (Ευρώπη, Αμερική και αλλού) ή όσοι έχουν Δυτικοποιηθεί αμετάκλητα ή οι πλούσιες οικογένειες στις βόρειες περιοχές της Τεχεράνης. Ούτε πρόκειται, όπως διαδίδουν οι φανατικοί μουλάδες και πιστοί, για πληρωμένους πράκτορες της CIA. Μα, όπως υπολογίζουν όσοι γράφουν, περίπου το 90% των κατοίκων του Ιράν.

Ένας ανώτερος κληρικός του Ιράν, ο Μ.Α. Doulabi, δήλωσε (αρχές Ιουνίου) πως 50.000 από τα 75.000 τζαμιά έχουν κλείσει. Οι πολίτες δεν προσέρχονται για προσευχή και οι νεαροί δεν προσέρχονται για θρησκευτικά σεμινάρια.

Παρότι αξιωματούχος, σύνδεσμος μεταξύ κυβέρνησης και κληρικών, τόνισε πως εκατοντάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν τη θρησκεία. Υπάρχει απολυταρχικό καθεστώς, ο λαός ταπεινώνεται κι εξευτελίζεται εν ονόματι της θρησκείας και η κατήχηση είναι γεμάτη στρεβλώσεις και ψέματα για τη διαιώνιση των μουλάδων και κυβερνώντων!

Βέβαια στα θρησκευτικά κέντρα Qom, Isfahan, Tabriz κ.λπ., οι Ισλαμιστές συνεχίζουν την ζωή τους σύμφωνα με το Κοράνι και τις οδηγίες των μουλάδων.

Μα το 90% των πολιτών και κυρίως των νέων στην υπόλοιπη χώρα έχουν απομακρυνθεί από το Ισλάμ.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *