Δ192: Μιανμάρ

Δ192: Μιανμάρ

- in Διεθνή
0

Μουσουλμάνοι πρόσφυγες από τα βορινά της επαρχίας Rakhine δραπετεύουν από τη γενοκτονία που προωθείται εδώ και δεκαετίες με συνεχείς διώξεις, καταναγκαστική στρατιωτική θητεία και άλλες πιέσεις από τις βουδιστικές χουντικές Αρχές της Μιανμάρ.

Στις πόλεις Buthitaung και Maungdaw και στα περίχωρά τους η αυξανόμενη πείνα είναι θανατηφόρο γεγονός. Εδώ υπάρχει όντως αποκλεισμός από τη Χούντα τόσο των στεριανών όσο και των θαλάσσιων διαδρομών.

Αναρωτιόμαστε γιατί άραγε οι τόσο πονόψυχοι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν γράφουν τίποτα για τις αθλιότητες που συμβαίνουν στη νοτιοανατολική Ασία.

Κάθε τόσο διαβάζουμε ακόμα και στην Καθημερινή για τη γενοκτονία που οι Ισραηλινοί διαπράττουν στην (ανύπαρκτη) Παλαιστίνη – με ψευδείς αριθμούς νεκρών αμάχων!

Αλλά δεν γράφουν τίποτα για όσα γίνονται στη Μιανμάρ όπου δεκάδες χιλιάδες έχουν σκοτωθεί κι εκατοντάδες χιλιάδες έχουν εκτοπισθεί. 800.000 έχουν εκτοπιστεί στη Μπαγκλαντές μόνο – στο μεγαλύτερο στρατόπεδο προσφύγων του κόσμου. Είναι ένας εμφύλιος που μαίνεται από τον Φεβρουάριο του 2021 και τα θύματα είναι μουσουλμάνοι (οι Rohingya). Μα οι διώξεις είχαν ξεκινήσει το 2016. Και η καταπίεση είχε ξεκινήσει στη δεκαετία 1970. Είναι παράξενο που η κατάσταση μένει ασχολίαστη!

Μήπως επειδή οι θύτες δεν είναι Εβραίοι;

Πώς ενδιαφερόμαστε ανθρωπιστικά και φωνασκούμε και χύνουμε ποτάμια θλίψης για τους Γαζανούς μα αγνοούμε τόσο ολοκληρωτικά τις σφαγές στη Μιανμάρ;

Όπως λέει η λεζάντα – No Jews, no News!

Στο Σουδάν επίσης, από τον Απρίλιο 2023 έχουν σκοτωθεί 150.000, 9εκμ έχουν εκτοπισθεί (από Ισλαμιστές) και 5εκμ λιμοκτονούν! Τα αεροπλάνα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας βομβαρδίζουν νοσοκομεία, σχολεία και τζαμιά!

Μα No Jews no News!

Η υποκρισία καλά κρατεί!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *