Δ199: Κάμαλα Χάρις

Δ199: Κάμαλα Χάρις

- in Διεθνή
0

Μπορεί η κα. Χάρις να νικήσει τον Τραμπ;

Όταν ο πρόεδρος Μπάιντεν ανήγγειλε την απόσυρσή του ως υποψήφιος και πρότεινε ως αντικαταστάτη του την αντι-πρόεδρο Kamala Harris, η πρώτη δημοσκόπηση έδειξε μια πτώση στη δημοτικότητα της δημοκρατικής υποψηφιότητας από 41% σε 39% (με Τραμπ 44%). Στα μέσα Ιουλίου τα ποσοστά άλλαξαν και η Χάρις έχει μικρό προβάδισμα 40% με Τραμπ 38%.

Είναι μια δύσκολη ερώτηση. Μπορεί να πάρει πολύ περισσότερους ψήφους η κα. Χάρις, όπως έκανε και η Χίλαρι Κλίντον το 2016, μα την τελευταία και αποφασιστική λέξη την έχουν οι Αντιπρόσωποι.

Σήμερα είναι 59 ετών, νεότερη του Τραμπ κατά 19 έτη. Γεννήθηκε στην Oakland της Καλιφορνίας από μητέρα Ινδικής καταγωγής και πατέρα Τζαμαϊκανό. Σπούδασε νομικά στο Πανεπ. Haward της Ουάσιγκτον και στο Πανεπ. California College of Law, Σαν Φρανσίσκο.

Είναι η πρώτη γυναίκα και μαύρη που έγινε δημόσιος κατήγορος στο Σαν Φρανσίσκο και Γενικός Εισαγγελέας στην Πολιτεία της Καλιφορνίας και μετά Γερουσιαστής της ίδιας πολιτείας, και θήτευσε ως αντιπρόεδρος με τον Τζο Mπάιντεν.

Πάντως και με την επιλογή της του Tim Balz ως υποψήφιου αντιπροέδρου η κα. Χάρις κέρδισε μερικούς πόντους. Μα εκτός αυτού η αντιπρόεδρος κερδίζει συμπάθειες παντού διότι έχει γίνει το σύμβολο κανονικότητας στην Αμερική.

Στις 30 Ιουλίου τα ποσοστά ήταν (The Morning Consult poll) 50% υπέρ της Χάρις και 46% εναντίον της.

Μια πολύ καλή είδηση για τους Δημοκρατικούς που βγήκε πρόσφατα είναι η δημιουργία 206.000 θέσεων εργασίας τον Ιούνιο 2024 – πολύ περισσότερες από όσες δημιούργησε ο Τραμπ στα 4 έτη προεδρίας του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *