Δ225: Βρετανία, Γερμανία και Ουκρανία

Δ225: Βρετανία, Γερμανία και Ουκρανία

- in Διεθνή
0

Την 1η Δεκεμβρίου, 1991, Πανεθνικά με δημοψήφισμα οι Ουκρανοί, πάνω από 90%, αποφάσισαν να είναι χώρα ανεξάρτητη και το 1994 με την εγγύηση της Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Ρωσίας, των συνόρων της ως ανεξάρτητη χώρα παρέδωσαν το πυρηνικό οπλοστάσιό τους. Τη συνέχεια την ξέρετε.

Ξεκινάμε σήμερα με τη Γερμανία, όπου ο Olaf Scholz έχει επιστρέψει στην πολιτική κατευνασμού προς τους Ρώσους, όπως έκανε η κα Μέρκελ. Κάλεσε και τον Γεν. Γραμματέα του ΝΑΤΟ Mark Rutte να τον πληροφορήσει για τα σχέδια τους.

Φαίνεται πως ο Σολτζ συνομιλεί και με τους Κινέζους και τους Βραζιλιάνους ώστε αυτοί να διαμεσολαβήσουν με τους Ρώσους (χάρη στη BRICS) για μια λύση. Πιστεύει, λέει πως η Ουκρανία πρέπει να υιοθετήσει μια ουδέτερη θέση έναντι της Ρωσίας, όπως έκανε η Φινλανδία επί δεκαετίες, και όχι να θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό άλλωστε δεν δίνει τους πυραύλους Taurus στην Ουκρανία και δεν επιτρέπει, σε αντίθεση τώρα με τους Αμερικανούς, Βρετανούς, Γάλλους και άλλους Ευρωπαίους, να χρησιμοποιήσουν οι Ουκρανοί όπλα μεγάλου βεληνεκούς εντός Ρωσίας.

Ο Φινλανδός πρέσβης στο Βερολίνο ήδη καταδίκασε αυτό το σχέδιο δηλώνοντας: «Δεν δεχόμαστε ζώνες ουδετερότητας και σφαίρες επιρροής.»

Άλλοι υποδείχνουν πως «Η Ουκρανία ήταν ουδέτερη όταν οι Ρώσοι κατέλαβαν τις ανατολικές εκτάσεις και εισέβαλαν βάρβαρα τον Φεβρουάριο 2022. Ειρηνισμός και κατευναστική πολιτική έναντι απρόκλητης κι ένοπλης επιδρομής είναι σκέτη βλακεία». (Πηγή: Scholz und ein Essen im Kanzleramt.)

Αλλά και στην επίσκεψή του στο Κίεβο, 2/12/24 δώρισε στον Ζελένσκι ένα πακέτο πολεμοφοδίων αξίας €650εκμ!

Βέβαια, το κόμμα του Σολτζ χάνει ψήφους και κερδίζουν οι (ακρο-)δεξιοί. Αλλά το γεγονός δεν αλλάζει πως η Γερμανική κυβέρνηση δεν έχει σταθερές αρχές, δεν την νοιάζει η ΕΕ ούτε και μια ανεξάρτητη δημοκρατική Ουκρανία. Οι Γερμανοί δεν φαίνονται να καταλαβαίνουν καλά το γεωπολιτικό παιχνίδι όπου μπλέκονται.

Σε αντίθεση ο Στάρμερ της Βρετανίας όχι μόνο έδωσε άδεια στους Ουκρανούς να χρησιμοποιούν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς αλλά κι έχει στείλει πρόσθετη βοήθεια και πυραύλους Storm Shadow που έχουν μεγάλη εμβέλεια. (Άλλες πολιτικές του Στάρμερ δεν είναι τόσο φωτισμένες: μάλλον τείνουν προς διάβρωση της Βρετανίας.)

Επιπλέον οι Βρετανοί έχουν επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις στον ρωσικό εμπορικό στόλο. Το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί έναν μικρό στόλο φάντασμα από πλοία που δεν φέρουν ρωσικά εμβλήματα για ν’ αποφύγουν τις υφιστάμενες κυρώσεις και να παράγουν εισόδημα που στηρίζει την επιδρομή στην Ουκρανία. Η Alfa Strakhovanie και η VSK, ασφαλιστικές εταιρείες που καλύπτουν αυτόν τον κρυφό στόλο, επίσης, είχαν κυρώσεις χάρη στα δαιμόνια λαγωνικά του εφοπλιστικού και ασφαλιστικού κύκλου στο Σίτι που ανακάλυψαν το ρωσικό κόλπο με τον νέο στόλο φάντασμα.

Οι καλύτερες κυρώσεις είναι των Ουκρανών που με τους πυραύλους τους σταματούν ολότελα τη δράση των ρωσικών πλοίων.

Ας μην ξεχνάμε το σημαντικό γεγονός της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας το 1991.

Την 1η Δεκεμβρίου, 1991, η Ουκρανία έκανε πανεθνικό δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας. Ήταν προτού διαλυθεί οριστικά η Σοβιετική Ένωση.

92% ψήφισαν ανεξαρτησία και όσοι ήταν υπέρ της ανεξαρτησίας είχαν σκοράρει παντού με ποσοστά πάνω από 50%.

Στην επίμαχη Κριμαία ψήφισαν υπέρ 54% – με 57% στη Σεβαστούπολη .Στις Επαρχίες Donetsk και Luhansk ψήφισαν 83% υπέρ της ανεξαρτησίας.

Μια βδομάδα αργότερα η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *