73. Διεθνή: Ισραήλ επιδρομέας

73. Διεθνή: Ισραήλ επιδρομέας

- in Διεθνή
0

Σχεδόν σε όλα τα Δυτικά ΜΜΕ το Ισραήλ παρουσιάζεται ως ο επιδρομέας κατά των φτωχών, εκδιωγμένων, ανυπεράσπιστων Παλαιστίνιων Αράβων. Αυτή η άποψη συνήθως προωθείται σε αναρχοαριστερά και ανθρωπιστικά έντυπα. Κατηγορείται το Ισραήλ πως σκοτώνει Παλαιστίνιους αμάχους και παιδιά.

Το ξαναλέω, λοιπόν, πως αυτοί όλοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Διότι, ναι μεν, το Ισραήλ αφού προειδοποιήσει στα Αραβικά ποιες περιοχές θα βομβαρδίσει, το κάνει και σε ορισμένες περιπτώσεις άμαχοι σκοτώνονται. Μα αυτοί κρατούνται δια της βίας στις περιοχές ακριβώς για να υπάρξουν θύματα και να κατηγορηθεί το Ισραήλ. Δεν γίνεται να μην ανταποκριθούν οι Ισραηλινοί και να αφήσουν εγκαταστάσεις εκτοξευτήρων κοντά ή μέσα σε σχολεία, νοσοκομεία και κατοικίες. Αν η Χαμάς κρατά καταναγκαστικά πολίτες και παιδιά σε περιοχές που έχουν ειδοποιηθεί πως θα βομβαρδιστούν το φταίξιμο σίγουρα δεν είναι με τους Ισραηλινούς.

Τα φιλοαραβικά ΜΜΕ δεν αναφέρουν πως Άραβες και ξένοι σκοτώνονται μέσα στο Ισραήλ από τις ρουκέτες της Χαμάς (όπως πριν από καιρό ένας Φιλιππινέζος εργαζόμενος). Παλαιστίνιοι επίσης σκοτώνονται μέσα στη Γάζα από ρουκέτες που δεν περνούν στο Ισραήλ μα πέφτουν εκεί!

Πρέπει δηλαδή το Ισραήλ να μην αμυνθεί, να μην προστατευθούν οι δικοί τους πολίτες και να αφήνει τις ρουκέτες των θρασύδειλων τρομοκρατών της Χαμάς να σκοτώνουν ελεύθερα Ισραηλινούς (και ξένους) πολίτες; Αυτή είναι ακατανόητη λογική.

Υπάρχει ένα σχετικό ανέκδοτο.

Ένας Ισραηλινός, ένας Αμερικανός κι ένας Ρώσος έπιναν σε ένα μπαρ και συζητούσαν φιλικά. Ξάφνου ένας Παλαιστίνιος τρομοκράτης εμφανίζεται κραδαίνοντας το καλάσνικοφ του. Θα τους σκοτώσει και τους τρεις μα τους δίνει την υπόσχεση να εκπληρώσει μία τελευταία του καθενός επιθυμία.

Ο Αμερικανός θέλει ένα ωραίο, γεμάτο γεύμα. Ο Ρώσος θέλει να γράψει ένα γράμμα στη γυναίκα του. Ο τρομοκράτης τα αποδέχεται. Αλλά τι θέλει ο Εβραίος;

Ο Εβραίος ζητάει να τον κλοτσήσει στα οπίσθια ο Παλαιστίνιος. Αυτός νόμισε πως ο Εβραίος τον κορόιδευε και γεμάτος θυμό του έκανε τη χάρη και τον κλότσησε δυνατά στα οπίσθια.

Ο Εβραίος έπεσε στο πάτωμα κατρακυλώντας. Μα αμέσως ανασηκώθηκε με ένα πιστόλι και πυροβόλησε τον ξαφνιασμένο τρομοκράτη νεκρό!

Και γιατί δεν το έκανες ευθύς εξαρχής;” Ρώτησαν έκπληκτοι ο Αμερικάνος και ο Ρώσος. “Γιατί τον άφησες να σε κλοτσήσει;”

Γιατί έτσι”, είπε χαμογελώντας ο Ισραηλινός, “κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως εγώ επιτέθηκα πρώτος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *