Ε1419: Πόσο ευχαριστημένος είναι ο Πούτιν;

Ε1419: Πόσο ευχαριστημένος είναι ο Πούτιν;

Τα φερέφωνα του Κρεμλίνου λένε πως η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία ξετυλίγεται σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο. Οι λόγοι που δεν καταλαμβάνουν οι Ρώσοι τις μεγάλες πόλεις και δη το Κίεβο είναι γιατί θέλουν να αποφύγουν περιττή αιματοχυσία και θάνατο αμάχων!

Το ότι ο Πούτιν ψευδόταν επί εβδομάδες σε Ευρωπαίους ηγέτες και στους Αμερικανούς για τις προθέσεις του είναι πασίγνωστο πλέον. Οπότε ό,τι προέρχεται από τον ίδιο, τον Λαβρόφ, τον Πεσκόφ (εκπρόσωπος Κρεμλίνου) και τη Ζαχάροβα (εκπρόσωπο ΥΠΕΞ) είναι ψεύδη επίσης, εκτός ορισμένα αμελητέα στοιχεία. Το ότι ένας σύμβουλος παραδέχτηκε πως τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά και το ότι πόλεις βομβαρδίζονται ανηλεώς κατά την τακτική τους όπως στη Συρία επίσης δείχνουν πως ψεύδονται και πως η εισβολή δεν πάει τόσο καλά: σταματημένη για μέρες φάλαγγα 40 χλμ και κατεστραμμένα τεθωρακισμένα.

Οκτώ στρατηγοί έχουν ήδη αντικατασταθεί. Ένας ακόμα στρατιωτικός αξιωματούχος στις 17 Μαρτίου για προδοτική ανικανότητα! Αν η εισβολή προχωρούσε σύμφωνα με το σχέδιο θα αντικαθίσταντο τόσοι (όχι ένας ή δύο) στρατηγοί; (Συνήθως οι πολιτικάντηδες και ιδίως ματαιόδοξοι βλάκες σαν τον Χίτλερ ή τον Στάλιν και τώρα τον Πούτιν, παίρνουν λάθος αποφάσεις και δίνουν λάθος οδηγίες και μετά την πληρώνουν οι στρατηγοί, που και αυτοί συχνά, μα όχι στην περίπτωση των Γερμανών στρατηγών στον 2οΠΠ, κάνουν τρομερά λάθη).

Κάποιος που νιώθει ευχαριστημένος απειλεί με την χρήση πυρηνικών;

Δυο προσπάθειες να δολοφονηθεί ο Ζελένσκι απέτυχαν. Διότι οι δικές του Υπηρεσίες (FSB: του Πούτιν) παρείχαν όλες τις πληροφορίες στον εχθρό!

144 κράτη στον ΟΗΕ ψήφισαν εναντίον της εισβολής του και μόνο 4 υπέρ!

Ο Ζελένσκι παγκοσμίως θεωρείται ήρωας ενώ ο ίδιος ο Πούτιν παρομοιάζεται με τον Χίτλερ. Είναι πηγή ικανοποίησης αυτό;

Χρησιμοποίησε ελίτ μονάδες στην αρχή. Μετά έβαλε Τσετσένους. Τώρα έφερε Σύριους και άντρες από την Κεντρική Αφρική!

Μα είναι και τα οικονομικά. Τα φερέφωνα διαβεβαιώνουν πως έγιναν προβλέψεις και πάρθηκαν μέτρα προφύλαξης. Το πιστεύετε;

Το ρούβλι έχει πέσει στο μισό της αξίας που είχε πριν την εισβολή.

Οι κυρώσεις ερειπώνουν την όχι και τόσο ανθηρή ρωσική οικονομία. Οι ξένες επιχειρήσεις κι επενδύσεις φεύγουν και η Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς) δεν έχουν πλέον καμιά εμπορική συναλλαγή με τη Ρωσία. Η Βρετανία και οι ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούν βαθμιαία.

Το χρηματιστήριο έκλεισε διότι αν άνοιγε θα κατέρρεε όπως της Νέας Υόρκης στο Μεγάλο Κραχ το 1929.

Πρέπει να ξεπληρώσει το Κρεμλίνο διάφορα χρεωστικά ομόλογα αξίας πολλών εκατομμυρίων. Τα έχει; Ίσως ναι, ίσως όχι. Μα ο Πούτιν ζήτησε βοήθεια από την Κίνα, στρατιωτική και χρηματική. Υποθηκεύει το μέλλον την χώρας του στην Κίνα – η οποία έχει αρκετές διεκδικήσεις εδάφους στη Σιβηρία;

Είναι λοιπόν ικανοποιημένος;

Μπορεί ο ίδιος να νιώθει ανεπηρέαστος από την οικονομική κατολίσθηση έχοντας εξασφαλίσει αρκετά λεφτά στο εξωτερικό κι έχοντας προικοδοτήσει τις (γκόμενες και) νόμιμες και νόθες κόρες του.

Μα νιώθει και ασφαλής;

Δεν νομίζω πως θα υπάρξει καμιά επανάσταση από τους προλετάριους που μάλλον προτιμούν να μεθούν και να βυθίζονται στον αλκοολικό τους παράδεισο αδιαφορίας παρά να φροντίζουν να μάθουν τι συμβαίνει στη χώρα τους και στον κόσμο (και στην Ουκρανία).

Mα υπάρχουν οι ακτιβιστές που δεν θα πάψουν να διαμαρτύρονται. Υπάρχουν οι ολιγάρχες που βλέπουν τις περιουσίες τους να μειώνονται όλο και πιο πολύ καθώς περνούν οι μέρες. Υπάρχουν και οι στρατιωτικοί που την πληρώνουν με αγνωμοσύνη και εκπαραθυρώσεις και για δικά τους λάθη μα, κυριότερα, για τη ματαιοδοξία ενός πρώην αποτυχημένου Καγκεμπίτη που έγινε ο σπουδαίος ηγέτης της χώρας επί 25 συναπτά έτη.

Κάποιοι από όλους αυτούς, ίσως δε και όλοι και οι μανάδες που θα θάβουν τα παιδιά τους, θα εξεγερθούν και θα θελήσουν να κάνουν κάτι.

Όχι, δεν νομίζω πως ο Πούτιν νιώθει ασφαλής και ικανοποιημένος!

2 Comments

  1. ΒΕΤΑ ΜΑΤΑΘΙΑ

    Εκτός των ανωτέρω , ο ΠΟΥΤΙΝ & οι στενοί συνεργάτες του με τη στάση & τις ψευδείς διαβεβαιώσεις τους , εισήγαγαν πλέον έναν νέο τρόπο συνδιαλλαγής :
    Ο νέος τρόπος συνδιαλλαγής τους , δεν αναιρεί μόνον τις προφορικές δηλώσεις τους , αφού όλες είναι ψευδείς , αλλά & τις γραπτές συμφωνίες τους :
    Δηλ πλέον , αναιρούνται όλα τα συμβόλαια πώλησης Ρωσικών προϊόντων , με αφετηρία τα ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΎ ΑΕΡΙΟΥ & ΚΑΥΣΙΜΩΝ της GAS PROM & ακολούθως τα σιτηρά κλπ , εν αρχή μόνον για το νόμισμα , αλλά μετά ποιός ξέρει αν αυτό μείνει μόνον εκεί …..!
    Πάνε οι εποχές όπου ο λόγος μεταξύ αμφότερων των συνδιαλλασμένων ήταν συμβόλαιο ….!
    Άραγε , πως θα μετατραπούν οι εμπορικοί κανόνες πιά & πόσο αυτή η αλλαγή θα βλάωει την ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ κλπ , κλπ , των εμπλεκομένων μερών ?
    Θαρρώ , πως πλέον οι συνδιαλλασμένοι , θα χάσουν τον ύπνο τους πιά ………!

    ΑΡΧΗ του ΧΑΟΥΣ !

    1. Νικόδημος

      Πολύ ορθά όλα όσα λέτε, κα Ματαθία! Πρόκειται για γκάνγκστερ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *