Ε1448: Μαθήματα φιλελευθερισμού

Ε1448: Μαθήματα φιλελευθερισμού

Ο κ. Λαβρόφ, Υπ. Εξ. Ρωσίας, η κα Μ. Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του Υπ. Εξ. και ο κ. Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, συχνά μας δίνουν μαθήματα φιλελευθερισμού. Κατηγορούν τη Γερμανία π.χ. ότι δεν έχει εκδιώξει τους χιτλερικούς από τους κρατικούς μηχανισμούς, ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι δορυφόροι των ΗΠΑ, ότι δεν βλέπουμε πως η Ρωσία είναι μία χώρα ειρήνης και αθωότητας, ότι την απειλούν οι Δυτικοί με βάσεις ΝΑΤΟ και παρόμοια. Ενώ την ίδια ώρα οι Ένοπλες δυνάμεις τους έχουν εισβάλει σε μία ανεξάρτητη χώρα μέλος του ΟΗΕ και τη βομβαρδίζουν ανηλεώς με τανκς, πυροβολαρχίες και αεροπλάνα σκοτώνοντας αδιάκριτα αμάχους και γυναικόπαιδα και ισοπεδώνοντας τις πόλεις.

Είναι αηδιαστικό να τους ακούς να ψεύδονται τόσο ξεδιάντροπα, να τους βλέπεις κομψά ντυμένους να υποκρίνονται την αθώα περιστερά.

Όλα τα επιχειρήματά τους, εξετάστηκαν πολλές φορές σε πολλά προηγούμενα άρθρα και βρέθηκαν να είναι ανυπόστατα σαν σαπουνόφουσκες στον ήλιο.

Μία χώρα δεν απαγορεύει την ελεύθερη αναμετάδοση ειδήσεων, έστω και αν αυτές είναι σε ορισμένα ΜΜΕ εντελώς ψευδείς ή φέικ όπως λέγονται τώρα. Ούτε απαγορεύει την ελεύθερη και ειρηνική μετακίνηση και συνάθροιση των πολιτών εφόσον αυτοί δεν δημιουργούν πρόβλημα κυκλοφορίας γενικά. Ούτε ορίζει δια νόμου πως η χρήση λέξεων όπως “εισβολή, πόλεμος, επιδρομή” και παρόμοιες για μία εισβολή ολοφάνερη είναι κακούργημα και οι χρήστες πρέπει να τιμωρηθούν με πρόστιμο και φυλάκιση 15 ετών.

Τέτοια μέτρα επιβάλλονται, όπως δείχνει καθαρά η σύγχρονη Ιστορία, από φασιστικά καθεστώτα σαν το Ναζιστικό της χιτλερικής Γερμανίας 1933–45: απαγόρευση μετάδοσης ειδήσεων από μη–γερμανικές κρατικές πηγές· φέικ, ολοκαίνουργιες κατασκευασμένες ειδήσεις μόνο· απαγόρευση αντιφρονούντων κλπ. κλπ. ακριβώς όπως στη Ρωσία του Πούτιν και των αυλοκολάκων του.

Ο ραδιοσταθμός Moscow Echo (Ηχώ Μόσχας) διέκοψε τις εκπομπές του με διαταγή του Roskomnadzor (= Κρατική Λογοκρισία!) την 1/3/22 διότι μετέδιδε ειδήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας τις απαγορευμένες λέξεις. Ο Αλεξέι Βενεντίκτοφ είχε αψηφήσει τη λογοκρισία για μερικές μέρες μα κάποια ώρα το κρατικό χέρι έπεσε βαρύ. Στις 3/3 ο διευθυντής και ιδιοκτήτης μαζί με τους άλλους μετόχους αποφάσισαν να κλείσουν τον σταθμό πλήρως.

Ήταν ένας από τους λιγοστούς σταθμούς που μετέδιδαν σχετικά αντικειμενικές ειδήσεις και κριτική κατά της κυβέρνησης. Είχε επικρίνει το 2014 την εισβολή στην Κριμαία επίσης και τη βίαιη προσάρτησή της.

Μα μετά την εντολή της Roskomnadzor για διακοπή εκπομπών, έξω από το διαμέρισμα του Βενεντίκτοφ βρέθηκε μία γουρουνο-κεφαλή και πάνω στην πόρτα ζωγραφισμένος ο Ουκρανικός θυρεός και η λέξη JUDENSAU: είναι γερμανική και σημαίνει «γουρούνι–εβραίος». Ακριβώς όπως συνηθιζόταν στη Ναζιστική Γερμανία.

Του ραδιοσταθμού τη συχνότητα την πήρε το κρατικό Radio Sputnik που μεταδίδει μόνο τη γραμμή του Κρεμλίνου, δηλ. την κρατική προπαγάνδα! (Τις λεπτομέρειες και φωτογραφίες τις βρήκα σε 2 άρθρα στο ίντερνετ.)

Τα Facebook και Instagram, τα κανάλια και οι ραδιοσταθμοί BBC, Free Europe, Deutsche Welle κλπ έχουν απαγορευθεί και αποκλεισθεί. (Οι πιο φιλελεύθεροι και μορφωμένοι Ρώσοι έχουν βρει τρόπους και να στέλνουν άρθρα στο ίντερνετ και να ακούν ή βλέπουν ειδήσεις από τα κανάλια του εξωτερικού!) Και τώρα πάλι οι νεκροί στη Μπούτσα είναι μια σκηνοθεσία των Νέο-ναζί Ουκρανών για να αμαυρώσουν με εγκλήματα πολέμου την άσπιλη τελειότητα της Ρωσίας που ποτέ δεν έβλαψε κανέναν!!!

Τέτοιο είναι το πουτινικό καθεστώς της Ρωσίας που μας δίνει μαθήματα φιλελευθερισμού κατηγορώντας μας ως Νέο-ναζί! Αμφιβάλλω αν εμείς μπορούμε να σταθμίσουμε τη δική μας καλή τύχη στην παρηκμασμένη έστω Δύση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *