E1463: Ρωσική φροντίδα

E1463: Ρωσική φροντίδα

Μην έχετε καμιά αμφιβολία. Οι Ρώσοι είναι οι κακοί της υπόθεσης, οι κακοί γενικά του κόσμου. Θέλουν να ρωσοποιήσουν τους άλλους λαούς.

Τι είναι η ιστορία αυτή με την Ουκρανία; Απλούστατα, σε τελευταία ανάλυση δεν θέλουν να έχουν ένα γειτονικό κράτος, ένα μάλιστα έθνος Σλάβων όπως είναι και οι ίδιοι από τη μια πλευρά τους (ενώ η άλλη είναι Μογγολική), να είναι φιλικό προς τη Δύση και να έχει φιλελεύθερο καθεστώς όπου κυριαρχεί το Κράτος Δικαίου και δηλαδή, ο ανώτατος άρχοντας επίσης υπόκειται στους νόμους σαν τους κατώτατους πολίτες.

Η Ρωσία ουδέποτε ήταν φιλελεύθερο κράτος ούτε καν με τον Μέγα Πέτρο ή τη Μεγάλη Αικατερίνη, που ήταν γερμανικής καταγωγής.

Ο Μπρέζνιεφ αποφάσισε, με τη συναίνεση του Πολιτμπιρό (= ανώτατο όργανο του ΚΚ και της Κυβέρνησης), πως στη δική του βάρδια, μετά τον Λένιν, τον Στάλιν και τον Χρουστσόφ, οι Δημοκρατίες που συναποτελούσαν την ΕΣΣΔ (= Ένωση Σοσιαλιστικών Σοβιετικών Δημοκρατιών, όπως η Ουκρανία, Ρωσία κ.λπ.), είχαν πραγματώσει τον σοσιαλισμό και μπορούσαν να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της αταξικής κοινωνίας και της κατάλυσης του κράτους. Έτσι διέταξε όλοι αυτοί οι λαοί να υιοθετήσουν τη ρωσική γλώσσα. Αυτή ήταν η αντίληψη περί κομμουνισμού αυτού του εντελώς διεφθαρμένου, έκφυλου ηγέτη που τρελαινόταν να φοράει παράσημα, τα οποία ο ίδιος χάριζε στον εαυτό του! Το κράτος θα καταλυόταν με την κατάλυση της εθνικότητας των λαών πλην των Ρώσων!

Ένας όρος που οι Ρώσοι του Πούτιν τώρα θέτουν για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, την οποία προσπαθούν να ακρωτηριάσουν, είναι να επανέλθει η ρωσική γλώσσα σε όλα τα σχολεία!

Το 2006 (επί Πούτιν και Μεντβέντεβ) ο Ουκρανός Volodymyr Senyshyn προσπάθησε να ιδρύσει στην Τούλα, λίγο έξω από τη Μόσχα, ένα σχολείο για τις ουκρανικές οικογένειες. Μία πρωία βρέθηκε νεκρός με σπασμένο κρανίο και μαχαιριές στο πρόσωπο και στους κροτάφους. Η αστυνομία δεν βρήκε τους ενόχους διότι ουδέποτε έκανε την παραμικρή έρευνα.

Λίγο καιρό αργότερα, η γυναίκα του Natalya, σημαντικό μέλος της οργάνωσης Ουκρανοί στη Ρωσία, δέχτηκε νυχτιάτικη επίθεση και τραυματίστηκε τόσο σοβαρά που κατέληξε στην εντατική και κατόρθωσαν εκεί να τη σώσουν. Πάλι δεν βρέθηκαν οι ένοχοι!

Η απλή αλήθεια είναι πως οι Ρώσοι, όχι μόνο η πουτινική κυβέρνηση και παράταξη, μα οι Ρώσοι γενικά (εκτός από τους λιγοστούς πολιτισμένους φιλελεύθερους) μισούν τους Ουκρανούς διότι το ουκρανικό έθνος έδειξε με σαφήνεια και γενναιότητα (ιδίως με την εξέγερση του Meidan, Φεβρουάριος 2014) πως δεν ήθελε τη ρωσική αγκαλιά και κουλτούρα: ήθελε να συνδεθεί με την πολιτισμένη, προοδευτική Δύση και να αναπνέει τον φιλελεύθερο αέρα της κουλτούρας της, όπου υπάρχει, έστω και κάπως ανάπηρος, ο θεσμός του Κράτους Δικαίου.

Οι Ρώσοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως εκτός από τον δικό τους απολυταρχισμό (το χανάτο των Μογγόλων, τον τσαρισμό της αυτοκρατορίας των Ρωμανόφ, τον Σταλινισμό της Σοβιετίας και τώρα τον ποταπό πουτινισμό) υπάρχει κι ένα πολύ καλύτερο καθεστώς, που επιτρέπει στους πάντες και όχι μόνο στα μέλη του μοναδικού καταπιεστικού κόμματος να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν.

Η καθυστερημένη, μεσαιωνική αντίληψή τους του κόσμου και του αλαζονικού εαυτού τους εκδηλώνεται φανερά και φρικιαστικά όταν το 2008, στην επιδρομή τους στη Γεωργία, έσκισαν στη μέση μια κακότυχη κοπέλα κι έστειλαν τα δυο κομμάτια στο νοσοκομείο με το μήνυμα “Η Γεωργία δεν θα ξαναενωθεί όπως δεν θα ξαναενωθούν αυτά τα δυο κομμάτια”!

Θα ήθελα να πιστεύω πως τέτοια βρομερή βαρβαρότητα δεν κυριαρχεί απόλυτα στο έθνος που έδωσε στην ανθρωπότητα τον Πούσκιν, τον Λέο Τολστόι και τον Μπόρις Παστερνάκ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *