Ε1503: Πουτινική προπαγάνδα (4)

Ε1503: Πουτινική προπαγάνδα (4)

Φαίνεται πως ο πρόεδρος Πούτιν έχει έναν θίασο ηθοποιών που χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν σε διάφορα σκηνικά και διάφορους ρόλους – για προπαγάνδα φυσικά.

Τις φωτογραφίες τις έχω πάρει από ένα άρθρο αναρτημένο στο Ιντερνέτ από κάποιον Chidera Akigwe. Στην πρώτη και δεύτερη ο πρόεδρος επισκέπτεται τραυματίες σε νοσοκομείο (από την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία). Σκηνές της επίσκεψης είδα και στην τηλεόρασή μας. Αυτό που ο Ακίγκουε επισημαίνει είναι το ίδιο πρόσωπο ως τραυματίας και ως κοινός εργαζόμενος σε κάποιο εργοστάσιο:

Στην τηλεόραση, στο νοσοκομείο αφού ανακοίνωσε πως ήταν ήρωες που πολεμούσαν για την πατρίδα, τους ρώτησε γενικά αν τους έλειπε κάτι – φροντίδα, φαγητό. Όλοι δήλωσαν ευχαριστημένοι!

Αλλά ο αιώνιος πρόεδρος και ο δαιμόνιος Ακίγκουε δεν σταματούν εδώ. Στο επόμενο δείγμα οι ηθοποιοί είναι περισσότεροι και αναμφίβολοι στους διαφορετικούς ρόλους τους. Σε εργοστάσιο πάλι, ή κάτι όμοιο, σε εκκλησία και σε κάποια υπαίθρια σύναξη

Με εντυπωσιάζει ιδιαίτερα η κατάνυξη που εκπέμπουν οι πράκτορες-ηθοποιοί μάλλον προς τον πρόεδρο παρά προς την ιερότητα της Θείας Λειτουργίας. Εκεί ο πρόεδρος δείχνει μάλλον βαριεστημένος. Έχει μπουχτίσει ίσως με την αιωνιότητα.

Μπράβο στον Ακίγκουε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *