Ε1421: Ρωσικές απαιτήσεις

Ε1421: Ρωσικές απαιτήσεις

1. Μία πρώτη απαίτηση του Πούτιν είναι η αποναζιστικοποίηση του Ουκρανικού κράτους. Νεο-Ναζί (Αζόφ = ισχυροί εθνικιστές που θέλουν ανεξάρτητη Ουκρανία και ίσως είναι ακροδεξιοί) πρέπει να εκκαθαριστούν και να διαλυθούν. Τέτοιες ομάδες υπάρχουν σε όλες τις σοσιαλδημοκρατίες της Δύσης. Υπάρχουν και είναι μάλιστα κυρίαρχες στη Ρωσία. Ο Πούτιν και οι οπαδοί του ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία: μόνο αυτοί ψεύδονται σε τέτοιο χιτλερικό βαθμό, έχουν ακυρώσει τις εδραιωμένες δημοκρατικές ελευθερίες έκφρασης κι έχουν εισβάλει σε ξένες ανεξάρτητες χώρες – πάντα με χιτλερικό τρόπο.

Αν συλλογιστούμε όμως πως ο Ζελένσκι είναι Εβραίος, όπως και άλλα μέλη του ουκρανικού κράτους (π.χ. ο υπουργός Άμυνας Reznikov). Τρεις θείοι του, αδελφοί του πατέρα του, εκτελέστηκαν από τους Ναζί στον 2οΠΠ. Τι είδους Νεο-Ναζί μπορεί να είναι ένας τέτοιος Εβραίος;

Επιπλέον, σχεδόν όλοι οι Ουκρανοί στις πόλεις και στα χωριά πολεμούν τους Ρώσους εισβολείς σε όλη την επικράτεια. Οπότε όλοι είναι Νέο-Ναζί; Και, ούτως ή άλλως, δεν κάλεσε η Ουκρανική κυβέρνηση τους Ρώσους να κάνουν εκκαθάριση. Αν ήθελαν, θα την έκαναν μόνοι τους.

2. Ζητάει επίσης αναγνώριση της κυριαρχίας της Ρωσίας επί της Κριμαίας την οποία κατέλαβε το 2014 ενώ ο υπόλοιπος κόσμος παρακολουθούσε εμβρόντητος μα παραλυμένος.

Η Κριμαία ανήκε στην Ουκρανία από μεσαιωνικούς χρόνους. Αν τώρα υπάρχουν Ρωσόφωνοι και Ρωσόφιλοι, αυτό δεν αλλάζει το πρώτο απλό γεγονός πως ήταν η περιοχή ουκρανικό έδαφος. Στην Κωνσταντινούπολη ζούσαν χιλιάδες Ελληνόφωνοι χριστιανοί. Αυτό δεν την κάνει ελληνική. Στην ελληνική Θράκη ζουν χιλιάδες Μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής. Αυτό δεν κάνει τη Θράκη τουρκική.

Αν οι Ρωσόφωνοι και Ρωσόφιλοι δεν νιώθουν άνετα με τους Ουκρανούς ας πάνε στη Μητέρα Ρωσία να ζήσουν. Εκεί υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις για να εγκατασταθούν – και σίγουρα δεν θα χρειαζόταν να ξοδέψουν για να αγοράσουν γη στα εδάφη αυτά. Η Ρωσία θα τα παράσχει δωρεάν.

3. Ο σπουδαιότερος ίσως όρος είναι η ουδετερότητα και αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας. Κι εδώ φανερώνεται ξεδιάντροπα η πονηριά του Ρώσου και ο παραλογισμός του, που ξεπερνιέται μόνο από την ωμή γενοκτονική εισβολή στην Ουκρανία.

Δηλαδή, η Ουκρανία ΔΕΝ προσχωρεί στο ΝΑΤΟ, ΔΕΝ προσχωρεί στην ΕΕ και ΔΕΝ έχει φιλικές σχέσεις με Δυτικές χώρες. ΔΕΝ έχει στρατό και άλλες άμυνες! Ναι, βέβαια, η Ρωσία υπογράφει συμφωνίες και συνθήκες ακριβώς σαν αυτές που έχει υπογράψει (όπως το 1991 όπου αποδέχεται το απαραβίαστο των συνόρων!) και τις οποίες καταπατεί με πλήρη περιφρόνηση.

Πως μπορεί η Ουκρανία να δεχτεί αυτόν τον όρο και να παραμείνει τόσο εύκολο θήραμα για τις αυτοκρατορικές ορέξεις της Ρωσίας;

Αποστρατικοποιημένη ουδετερότητα καθιστά την Ουκρανία ευάλωτη σε κάθε τυχοδιωκτικό επεκτατισμό.

Μπορεί κάλλιστα η Ρωσία να μείνει ήσυχη, καλή παιδούλα χώρα για 3 ή 6 χρόνια. Μα μπορεί οποιαδήποτε ώρα να θελήσει να αναβιώσει το αυτοκρατορικό της όραμα και να επιτεθεί ή να δημιουργήσει ταραχές.

Πώς θα αμυνθεί η «ουδέτερη» Ουκρανία; Δεν υπάρχει καμιά εγγύηση πως ένας κακοποιός δικτάτορας σαν τον Πούτιν θα τηρήσει οποιαδήποτε συμφωνία. Ακόμα και αν εκδιωχτεί ή πεθάνει δεν υπάρχει βεβαιότητα πως η διάδοχη εξουσία δεν θα λιγουρευτεί την απροστάτευτη χώρα.

4. Από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν το πιο φιλελεύθερο πολιτικό καθεστώς στον κόσμο, κανένα δεν νομίζει πως η Ουκρανία είναι μολυσμένη με Νέο-Ναζισμό. Μόνο η Ρωσία κάνει τέτοιο ισχυρισμό, μια χώρα με καταπιεστικό , απολυταρχικό καθεστώς που προσεγγίζει περισσότερο στο Χιτλερικό!

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι ο Πούτιν, ένας αποτυχημένος πρώην Καγκεμπίτης που σκέφτεται μόνο με τον τρόπο φανατικού ασφαλίτη και, σαν τον Χίτλερ, θέλει να γίνει ξανά η δική του χώρα μια κραταιά αυτοκρατορία με δορυφόρους αλυσοδεμένους όπως στην παρελθοντική Σοβιετία. Αυτός έχει διεκδικήσει την Ουκρανία ως παλιό έδαφος της Ρωσίας. Οπότε, ουσιαστικά πρόκειται για μια ωμή εισβολή κατάκτησης και όχι όλες οι άλλες δικαιολογίες που ο ίδιος και οι συνεργάτες του προβάλλουν!

Διότι το σκουλήκι της μεγαλομανίας πρέπει να σιγοτρώει τα φυλλοκάρδια πολλών άλλων Ρώσων, αλλιώς δεν θα ήταν ο Πούτιν τόσο ισχυρός όσο φαίνεται να είναι αυτήν την εποχή.

Πολύ ορθά οι Ουκρανοί δεν πρέπει να δεχθούν κανένα όρο του Πούτιν και πολεμούν ανυποχώρητοι στους εισβολείς. Οι Ρώσοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επιβάλουν όρους για το καθεστώς και τον γεωπολιτικό προσανατολισμό της Ουκρανίας ή οποιασδήποτε άλλης ανεξάρτητης χώρας, ακόμα και αν είναι στα σύνορά τους, στην Ευρώπη ή στην Ασία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *