Πάρτι με τον κορωνοϊό

Πάρτι με τον κορωνοϊό

Γιούλη Επτακοίλη

Το ατομικό δικαίωμα στη βλακεία είναι αδιαμφισβήτητο. Για να μη χαθούμε στις αποχρώσεις της, που προφανώς είναι αμέτρητες, ας περιοριστούμε σε δύο γενικές κατηγορίες: αυτήν που κρίνουμε ως χαριτωμένη, άρα ανεκτή, κι εκείνη που μπορεί να γίνει επικίνδυνη και να προκαλέσει δυσάρεστες καταστάσεις. Το δεύτερο ισχύει στην περίπτωση του υπ’ αριθμόν 1 τενίστα του κόσμου, του Σέρβου Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο αγαπητός «Νόλε», λοιπόν, όπως τον αποκαλούν τα εκατομμύρια των θαυμαστών του, αφού δήλωσε ότι είναι αντίθετος στα εμβόλια και δεν θα ήθελε κάποιος να τον αναγκάσει να εμβολιαστεί όταν βρεθεί το ενδεδειγμένο για τον κορωνοϊό προκειμένου να μπορεί να ταξιδεύει, διοργάνωσε τουρνουά τένις στο Ζαντάρ της Κροατίας. Στη διοργάνωση έγιναν όλα όσα απαγορεύονται εν καιρώ πανδημίας από αρχαιοτάτων χρόνων: αγκαλιές, φιλιά, χοροί, πάρτι.

Τέσσερις συναθλητές του, μέλη των προπονητικών ομάδων αλλά και ο ίδιος βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Θετική βρέθηκε και η σύζυγος του Τζόκοβιτς που πρόσφατα είχε αναρτήσει στον λογαριασμό της στο Instagram ένα βίντεο όπου κάποιος μιλάει για τον κορωνοϊό, απορρίπτει τη θεωρία ότι είναι ιός και ισχυρίζεται ότι για όλα όσα συμβαίνουν ευθύνεται το δίκτυο 5G.

Ο Τζόκοβιτς δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που αμφισβητεί τους ειδικούς και τους επιστήμονες και αγκαλιάζει «εναλλακτικές» θεωρίες. Πρόσφατα στη Γερμανία ο νεαρός σελέμπριτι σεφ Ατίλα Χίλντμαν δήλωσε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας συμβολίζει ένα «νέο είδος σκλαβιάς», προσθέτοντας ότι υπάρχουν κυβερνητικά σχέδια για έλεγχο του πληθυσμού μέσω τσιπ που θα τοποθετηθούν στο σώμα μας και θα διαβάζουν τη σκέψη μας. Ο ποπ σταρ Ξαβιέ Ναϊντού πήγε ένα βήμα παραπέρα τη σκέψη του: Αφού δήλωσε ότι δεν πιστεύει στην επιδημία, ζήτησε αποδείξεις για την ύπαρξή της. Η μάχη με τη συνωμοσιολογία είναι πολύπλοκη και οι ρίζες της βαθιές.

Στο δοκίμιό του «Συνωμοσιολογική σκέψη και θεωρίες της συνωμοσίας», ο γνωστός φιλόσοφος και ιστορικός των ιδεών, Πιερ Αντρέ Ταγκιέφ, αναλύει εξαιρετικά την «παλιά και νέα συνωμοσιολογία: Από τους Ιλουμινάτι, τη Γαλλική Επανάσταση, το αντισημιτικό πλαστογράφημα των “Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών” και τις μεταμορφώσεις του, μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου και τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo, περνώντας μεταξύ άλλων, από τη διεθνή οικονομική κρίση του 2007-2008, την υπόθεση WikiLeaks, την ακροδεξιά αλλά και αριστερή συνωμοσιολογνεία, το πολυσχιδές λαϊκιστικό, εθνικιστικό και αντισημιτικό τους φαντασιακό, την υπόθεση Ντομινίκ Στρος-Καν».

Καταλήγει στο ότι δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι παραμένει κρίσιμο να ηττηθεί κατά κράτος ο συγκεκριμένος τρόπος σκέψης, καθώς σε αυτόν προσχωρούν πιο εύκολα οι νέοι, οι οποίοι αν και πολλές φορές έχουν την τεκμηριωμένη εξήγηση μπροστά τους, την αμφισβητούν με πάθος. Οσο απίστευτο κι αν είναι, για κάποιους, τα χιλιάδες φέρετρα δεν είναι αρκετά.

Πηγή: Καθημερινή

– – –

Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

1 Comment

  1. ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    Καλημερα σε ολους και αν πραγματικα αναζητειτε αφοβα και ειλικρινα τι αληθευει και τι οχι σχετικα με τον κορονοιο ,θα πρεπει πρωτα να αγνοησετε ανυποστατα δημοσιευματα ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ απο ομλους ιδιοκτησιας bill gaytes και sorros και να σκεφθειτε απλα πραγματα.
    Θ αναφερθω στο παραδειγμα του nole (djocovits). Ο Νολε δεν ειναι ενας απλος τυχαιος παικτης,αλλα ο κορυφαιος αντισφαιριστης (τεννιστας ελληνιστι) στον κοσμο.Τι σημαινει αυτο;Σημαινει αυτοπειθαρχια,ψυχραιμια,ασκηση,διατροφη,αυτοσυγκεντρωση,αντοχη και αντιληψη.Ολα αυτα πρεπει να ασκηθουν στον μεγιστο δυνατο επιπεδο επι τουλαχιστον 3 ωρες.Βεβαιως για να φθαση σ αυτο το σημειο,πλαισιωνεται απο επιτελεια αθλητιατρων,διατροφολογων,γυμναστων,ψυχολογων,κλπ.η αποτελεσματικοτητα των οποιων κρινεται σε καθε παρτιδα απεναντι στους καλυτερους αντισφαιριστες του πλανητη.Η επιτυχια του Νολε και της ομαδας του ειναι αδιαμφισβητητος.Περιτον φανταζομαι να εξηγησω οτι το ολο κατωρθωμα στηριχθηκε στην ΥΓΙΕΙΝΗ διαβιωση που ακολουθησε ο Νολε.Επειδη λοιπον καποιοι αποφασισαν να παιξουν κερδοσκοπικα με την δημοσια υγεια,δημοσιευοντας αντιεπιστημονικα και ανυποστατα ευφυολογηματα,θα δεχθουμε οτι ο ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ παγκοσμιως πρωταθλητης …….σφαλλει σε θεματα υγειας (κι εννοω την προσωπικη του υγεια ) και πρεπει ν ακολουθηση τις οδηγιες ανθρωπων που για να ….βγαλουν την μερα τους καταπινουν ενα ντουλαπι φαρμακα; Φοβαμαι οτι οποιος δεν ειναι σε θεση να καταλαβη τα ανωτερω,δυστυχως θα πρεπη να εμβολιασθη συνδεομενος με την τεχνητη νοημοσυνη του microcheap που θα συνοδευη το εμβολιο μαιμου,διοτι η αυθεντικη φυσικη του νοημοσυνη δυσλειτουργη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *