Το επικίνδυνο πολιτικό DNA

Το επικίνδυνο πολιτικό DNA

Αγγελος Κωβαίος

Οι αποκαλύψεις για τις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον πολιτικών αντιπάλων, από την συνομιλία Παππά – Μιωνή και τα όσα επακολούθησαν, επιδρούν καταλυτικά.

Μπορεί μέσα στην αμηχανία τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ισχυρίζονται όσα απίθανα επιθυμούν, νομίζοντας ότι δεν έχουμε χορτάσει σανό, όμως στην ουσία πρόκειται για μία, ενδεχομένως καθοριστική, ανάδειξη του πραγματικού πολιτικού DNA αυτού του κόμματος.

Οι ωμές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη δεν είχαν προηγούμενο. Όχι ότι δεν συνέβαιναν στο παρελθόν. Πρωτίστως ήταν πρωτοφανείς σε ό,τι αφορά τους λόγους για τους οποίους γίνονταν. Σπανίως μία κυβέρνηση στις περιόδους δημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας, έστησε τέτοιου είδους δίκτυα σκοτεινών παρεμβάσεων, με στόχο την πολιτική εξόντωση αντιπάλων.

Σπανιότερα δε, για την επίτευξη του σκοπού, έμπαιναν στο στόχαστρο πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του πολιτικού αντιπάλου.

Στην περίπτωση της σκευωρίας και των όσων συνεπακόλουθων αποκαλύπτονται, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ επιχείρησαν να εξοντώσουν πολιτικά, σχεδόν το σύνολο του θεσμικού οικοδομήματος της χώρας. Θέλησαν να στείλουν στην φυλακή, με ανυπόστατες κατηγορίες:

Δύο πρώην Πρωθυπουργούς.

Τον κεντρικό τραπεζίτη. Την σύζυγό του.

Εναν πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών.

Εναν Επίτροπο στην ΕΕ.

Πολλούς υπουργούς.

Διαρκώς δε στό στόχαστρο ήταν η σύζυγος του σημερινού Πρωθυπουργού.

Όλα αυτά, με ανυπόστατες κατηγορίες και με εκστρατείες συκοφάντησης μέσω των δικτύων παραπληροφόρησης και των γνωστών τρολ.

Οι απόπειρες αυτές έπεσαν στο κενό. Είτε λόγω θεσμικών αντιβάρων, είτε επειδή οι πολίτες έστειλαν τον Τσίπρα και την παρέα του εκτός των δομών της εξουσίας.

Παρά ταύτα, η πολιτική αντίληψή τους παραμένει η ίδια και απαράλλαχτη. Οι επιδιώξεις τους δεν ιεραρχούνται με βάση το καλό του τόπου, αλλά με όρους πολιτικής εξόντωσης και επικράτησης.

Με αυτό το πνεύμα όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του υπολείπονται των απαιτήσεων της περιόδου. Κινούνται εκτός κλίματος, ενάντια στις διαθέσεις των πολιτών και στις δικές τους, παραπλανητικές εξαγγελίες περί πολιτικής ωρίμανσης και μετάλλαξης προς κάτι πιο κομψό και φιλοσοφημένο.

Είναι να απορεί κανείς, ως προς το πώς θεωρεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι μπορεί να γίνουν πιστευτοί, όταν μιλούν για πολιτικές συμμαχίες κάθε είδους, όταν έχουν αγνοήσει κάθε έννοια πολιτικής ηθικής. Πώς θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί τους κάποιος, όταν έχουν επιχειρήσει δολίως και με κάθε διαθέσιμο μέσο, να διαβάλλουν πολιτικούς αντιπάλους, να τους οδηγήσουν στη φυλακή, μαζί και τις συζύγους τους;

Οι πτυχές αυτές, όπως αποκαλύπτονται με αφορμή την Προανακριτική Επιτροπή, δεν δείχνουν μόνο την θεσμική επικινδυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Φανερώνουν την ανηθικότητά του, καταδεικνύουν την αναξιοπιστία του και παγιώνουν τις εντυπώσεις για την αδιανόητη υποκρισία του. Υπό αυτό το πρίσμα, στην Κουμονδούρου μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Θα έχουν συνεχώς εχθρούς, καθώς ο αγώνας ενάντια σε αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κάτι σαν δημοκρατική υποχρέωση.

Ως προς το αν η ύπαρξη εχθρών θα τους εξασαφαλίζει και σοβαρό ακροατήριο, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

– – –

Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *