Οι αδιάφθοροι του Σύριζα και ο Πετσίτης

Οι αδιάφθοροι του Σύριζα και ο Πετσίτης

Κύριο άρθρο

Αν υπήρχε οποιαδήποτε -αντίστοιχη – περίπτωση Πετσίτη στην οποία θα εμπλέκονταν κορυφαία στελέχη της αντιπολίτευσης ο Σύριζα θα είχε ξεσηκώσει κυριολεκτικά τον κόσμο για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που μας κυβερνά. Τώρα πέρα βρέχει ή αν πιστέψουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο όλα είναι …Fake news. Αυτό είναι πλέον το επίσημο τροπάρι του Μαξίμου για οποιαδήποτε καταγγελία,όσο τεκμηριωμένη και σοβαρή κι αν είναι…

Μόνο που οι μεθοδεύσεις και οι απόπειρες συγκάλυψης δεν μπορούν πια να πείσουν κανένα. Οι αποδείξεις για τη διαπλοκή του συγκεκριμένου προσώπου με κορυφαίο υπουργό, η άνεση του να μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου και να παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος του για κάθε είδους εξυπηρετήσεις πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα.

Η υπόθεση του σκανδάλου ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη στην οποία διέπρεψε ως μεσάζων, είχε αποδεδειγμένα, με βάση τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης την ανοχή και την υποστήριξη πλειάδας υπουργών.Το φτωχόπαιδο από την Καισαριανή που βρέθηκε να διάγει πολυτελή βίο – ακόμα και σήμερα- δεν προέκυψε από το πουθενά.

Ήταν ο αχώριστος σύντροφος του κ.Παππά, όσο κι αν προσπαθεί σήμερα να αποσείσει τις ευθύνες του και να τον αποκηρύξει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πέρα από τη ΔΕΠΑ εμπλέκεται και σε υποθέσεις ραδιοτηλεοπτικών διευθετήσεων, αρμοδιότητας του αμνήμονος σήμερα υπουργού.

Ο Σύριζα που έχει κάνει σημαία του τον πόλεμο κατά της διαφθοράς, που δεν δίστασε να στοχοποιήσει με κάθε τρόπο πολιτικούς αντιπάλους, δεν μπορεί τώρα να παριστάνει την αθώα περιστερά. Η υπόθεση αυτή πρέπει να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατόν.Τα γεγονότα και οι πράξεις είναι εδώ και προκαλούν, όσο κι αν προσπαθούν να τα ξορκίσουν.

Η απόφαση να κληθεί στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα και ο υπάλληλος που ερευνούσε την υπόθεση και εκδιώχθηκε, είναι ένα βήμα για να αρχίσει να αποκαλύπτεται η αλήθεια. Είναι ελάχιστη υποχρέωση της κυβέρνησης που καλλιέργησε, όσο καμιά άλλη, τη σκανδαλολογία, να αποδείξει, αν μπορεί, ότι δεν έκανε τα ίδια και χειρότερα με αυτά που κατηγορούσε τους αντιπάλους της…

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *