Το λάβαρο της διαπλοκής

Το λάβαρο της διαπλοκής

Σήφης Πολυμίλης

Eίναι γεγονός ότι δεν υπήρχαν ιδιαίτερες αμφιβολίες για τον ηθικό αμοραλισμό του κ. Τσίπρα και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εχουν πετάξει προ πολλού στον κάλαθο των αχρήστων το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Φαίνεται όμως ότι ο κατήφορός τους δεν έχει πάτο.

Σε όλη τους την πολιτική διαδρομή – ο Συνασπισμός παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα – είχαν αναγάγει τον πόλεμο κατά της διαπλοκής σε σημαία τους. Σε κάθε, θεμιτή ή αθέμιτη, ευκαιρία πετροβολούσαν τους εκάστοτε κυβερνώντες, του ΠαΣοΚ κυρίως, για να μην ξεχνιόμαστε, ως όργανα και υπηρέτες της διαπλοκής. Το λάβαρο αυτό ανέλαβε εργολαβικά να το κρατήσει υψωμένο ο σημερινός Πρωθυπουργός, κουνώντας διαρκώς το δάχτυλο στο εξωνημένο παλιό πολιτικό σύστημα.

Παλιά, ξινά ανέκδοτα, θα πει κάποιος. Γιατί και πριν βρεθεί στην εξουσία, αλλά κυρίως μετά, ο κ. Τσίπρας εναγκαλίστηκε πλείστους όσους μεγαλοπαράγοντες και μεγαλοεπιχειρηματίες. Μπαινόβγαιναν – και ακόμα συνεχίζουν – από την πλαϊνή πόρτα του Μαξίμου για καφεδάκια με τον κ. Φλαμπουράρη, τον φέρελπι κ. Παππά και φυσικά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Ξεχάσαμε άραγε τα χάδια στην πρωθυπουργική σύζυγο, τα οικόπεδα Καλογρίτσα, τις διευκολύνσεις Λαυρεντιάδη και Μελισσανίδη, την άλωση των μέσων ενημέρωσης και πάει λέγοντας; Γιατί λοιπόν να εκπλήσσει ορισμένους τώρα η υποψηφιότητα Κόκκαλη; Η ιστορία της Siemens δεν πουλάει πια, οι μύδροι κατά του εθνικού προμηθευτή έχουν ξεχαστεί, ή τουλάχιστον έχουν απωθηθεί – οπότε γιατί να μην του ανταποδώσουμε τα οφειλόμενα φέρνοντάς τον και στο προσκήνιο της πολιτικής;

Εξάλλου όλο σχεδόν το παλιό διαπλεκόμενο ΠαΣοΚ έχει μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ – γιατί να μην υπηρετήσει το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά και ο πάλαι ποτέ εκλεκτός τους σύμμαχος; Αρχές, αξίες, ηθικά πλεονεκτήματα, όλα υποτάσσονται για την παρέα του Μαξίμου μπροστά σε αυτό που εκτιμούν ως προσωπικό τους συμφέρον.

Οι κραυγές κατά της διαπλοκής ήταν χρήσιμες μέχρι να κατακτήσουν την εξουσία. Τώρα διαγράφουν, ή μάλλον ξαναγράφουν, την ιστορία κατά τη γνωστή μέθοδο της Αριστεράς για να υπηρετήσουν τα νέα τους σχέδια. Το πώς εξυπηρετεί αυτά τα σχέδια ο κ. Κόκκαλης θα το μάθουμε κάποια στιγμή αργότερα. Οταν θα έχουν απομακρυνθεί από την εξουσία και θα αρχίσουν να βγαίνουν στο φως πιο καθαρά τα έργα και οι ημέρες τους…

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *