Οι καθεστωτικές αντιλήψεις του κ. Τσίπρα

Οι καθεστωτικές αντιλήψεις του κ. Τσίπρα

Κύριο άρθρο

Η διάκριση των εξουσιών αποτελεί θεμελιώδη κανόνα του δημοκρατικού πολιτεύματος από την εποχή της γαλλικής επανάστασης και της διακήρυξης των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Για όσους φυσικά πιστεύουν στη δημοκρατία και δεν φιλοδοξούν να εγκαθιδρύσουν ένα αυταρχικό, απολυταρχικό καθεστώς. Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ όμως το κράτος δικαίου και ο έλεγχος της εξουσίας φαίνεται ότι είναι ψιλά γράμματα για τους καρεκλοκένταυρους του Μαξίμου.

Συκοφαντούν, στοχοποιούν, καταδικάζουν προκαταβολικά όσους θεωρούν ότι δεν συμπλέουν με τις δικές τους απόψεις και αντιλήψεις. Με εντολή μάλιστα του πρωθυπουργού όπως ομολόγησε ο πολυπράγμων κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διεκδικούν ταυτοχρόνως το ρόλο του κριτή και κατήγορου των πάντων, του γενικού εισαγγελέα και εκδίδουν με περισσή ευκολία καταδικαστικές αποφάσεις, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη Δικαιοσύνη.

Δεν αμφισβητούν μόνο το τεκμήριο αθωότητας, αλλά επί της ουσίας επιχειρούν να κατευθύνουν και να χαλιναγωγήσουν τη Δικαιοσύνη προκειμένου να εξοντώσουν όσους θεωρούν αντιπάλους τους. Ακολουθούν και εφαρμόζουν τις χειρότερες καθεστωτικές παραδόσεις της κομμουνιστικής αριστεράς, σύμφωνα με τις οποίες όποιος δεν συμφωνούσε και δεν υποτασσόταν στο μεγάλο αρχηγό έπρεπε να πληρώσει ακόμα και με τη ζωή του…

Αυτές οι βαθιά ανελεύθερες, καθεστωτικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές και αντιλήψεις δεν μπορούν και δεν επιτρέπεται να γίνουν αποδεκτές. Ο κ.Τσίπρας και τα φερέφωνα του όσο είναι καιρός ας αντιληφθούν, αν μπορούν, ότι στη δημοκρατία δεν είναι ανεκτές οι ολοκληρωτικές αντιλήψεις και ιδεοληψίες τους.

Το κράτος δικαίου, η ελευθερία του λόγου και της κριτικής δεν υπόκεινται σε συναλλαγές και συμψηφισμούς. Είναι τα αδιαπραγμάτευτα θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος που κατακτήθηκαν με κόπους και θυσίες. Αυτές τις αξίες υπηρετεί ιστορικά αυτή η εφημερίδα και αυτό θα συνεχίσει να κάνει,όση λάσπη κι αν συνεχίσουν να ρίχνουν.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ








Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *