Επιστημονική κατάρτιση και σημασία των εμβολίων

Επιστημονική κατάρτιση και σημασία των εμβολίων

- in Επιλογές από τον Τύπο
0

Πύλαρος

Ο καθηγητής Μοριακής Μικροβιολογίας στο τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ Γιώργος Διαλλινάς, με ένα ενημερωτικό μήνυμα προς τους φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το μάθημά του, τοποθετεί κλείνοντας έξοχα το θέμα της επιστημονικής κατάρτισης σε σχέση με τον εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Ο καθηγητής έχει εκλεγεί μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (ΕΜΒΟ).

Σπούδασε Μικροβιολογία στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Έσεξ (1984) και πήρε το διδακτορικό του στη Μοριακή Γενετική από το Πανεπιστήμιο Paris-Sud (XI) του Παρισιού το 1989.

Ο ΕΜΒΟ, ο οποίος έχει στις τάξεις του άλλους 14 Έλληνες επιστήμονες, περιλαμβάνει περίπου 1.800 από τους καλύτερους ερευνητές που υπάρχουν διεθνώς στο πεδίο της βιολογίας και γενικότερα των επιστημών της ζωής:

Θέμα: Προς φοιτήτριες/τες της Μοριακής Μικροβιολογίας 2021-2022

Μήνυμα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΟΡΙΑΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ

ΤΡΙΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 11 πμ – 1 μμ

Αμφιθέατρο 11Β

  • Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ – ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟΥΣΙΕΣ
  • Η ΜΑΣΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ
  • ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΟΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Καθώς το μάθημα είναι επιλογής και εξαιρετικά διαδραστικό παρακαλώ όσοι το επιλέξουν να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την έναρξή του και να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε ηλεκτρονικά πριν τις 5 Οκτωβρίου, είτε στο πρώτο μάθημα.

Καθώς ο εμβολιασμός δεν είναι με τον νόμο υποχρεωτικός, τα παραπάνω αποτελούν “προτροπή”. Ωστόσο, 3ετής φοιτητής/τρια Βιολογίας που αγνοεί ή δεν αποδέχεται τη σημασία των εμβολίων έχει ήδη αποτύχει στο μάθημά μου. Συνεπώς δεν έχει νόημα να επιλέξουν το μάθημα.

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι’ αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *