Μονιμοποιούν στα κρυφά όλες τις καθαρίστριες του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα…

Μονιμοποιούν στα κρυφά όλες τις καθαρίστριες του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα…

Φωτογραφική τροπολογία κατέθεσε προς ψήφιση η κυβέρνηση σύμφωνα με την οποία παρατείνει όλες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου των καθαριστριών, μέχρι το τέλος του 2016.

Η διάταξη αυτή, κατατέθηκε κρυφά, στο Σχέδιο Νόμου για τα Βοσκοτόπια και υπερψηφίστηκε χθες, ημέρα απεργίας των ΜΜΕ.

H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά  μονιμοποιεί όλες τις καθαρίστριες του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα,  αφού η παράταση των συμβάσεων έργου χωρίς την απαιτούμενη δίμηνη διακοπή, στοιχειοθετεί δικαίωμα μονιμοποίησής τους. Ταυτόχρονα κλείνει το μάτι σε όλους τους συμβασιούχους και τους στέλνει ένα μήνυμα πολιτικής «αλληλεγγύης», αρκεί να κάνουν ό,τι και οι καθαρίστριες: Να ταυτιστούν πλήρως με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έμπειροι νομικοί κύκλοι αναφέρουν, ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για πολλές κατηγορίες συμβασιούχων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, που θα μπορούν  να διεκδικήσουν αντίστοιχα προνόμια με αυτά που παραχωρούνται σε όλες τις  καθαρίστριες.

Ένα σοβαρό επίσης θέμα που εγείρεται είναι ποια νομικά γραφεία έχουν εκπροσωπήσει στο παρελθόν περιπτώσεις που σήμερα ευνοούνται ξεκάθαρα από την φωτογραφική τροπολογία για τις καθαρίστριες.

Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία της κυβέρνησης έχει ήδη προκαλέσει τη δυσφορία των δανειστών που την χαρακτηρίζουν ως μονομερή ενέργεια, που κινείται πέραν της συμφωνίας που έχει υπογραφεί με την Ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: Liberal.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *