Χρήσιμος ο Π. Πολάκης

Χρήσιμος ο Π. Πολάκης

Άγγελος Στάγκος

Και όμως, ο Π. Πολάκης ενίοτε προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στο έθνος. Δεν το επιδιώκει, γιατί ο ίδιος απευθύνεται αποκλειστικά στο στενό ακροατήριο των λεβεντοκρητών ψηφοφόρων του και των απανταχού αριστεροψεκασμένων· δεν το θέλει, γιατί λειτουργεί ως γενικός μαστροχαλαστής σε τούτη τη ζωή· ούτε και το γνωρίζει, γιατί αν το ήξερε θα το απέφευγε, αλλά συμβαίνει. Με τη στάση και τις δηλώσεις του επί διαφόρων θεμάτων, καταφέρνει να συσπειρώνει στη λογική πλευρά ένα πολύ μεγάλο μέρος Ελλήνων πολιτών δίχως ιδιαίτερα κουραστικό προβληματισμό και με αποκλειστικό γνώμονα την ευχή να μην τους ξανατύχει… Τελευταίο ιστορικό πραγματικά επίτευγμα του Π. Πολάκη είναι ότι ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να αναφερθεί στην αξία και στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά της COVID-19, ενθαρρύνοντας για πρώτη φορά ρητά και ανοιχτά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. 

Το τόλμησε ενώπιον του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς για να αποστασιοποιηθεί από την αντιεμβολιαστική εκστρατεία που έχει εξαπολύσει ο φίλος, συνεργάτης και βουλευτής του. Η αξία, μάλιστα, της δήλωσής του γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, καθώς έγινε σε συνεδρίαση ανώτατου κομματικού οργάνου. Αντικειμενικά και εκ των πραγμάτων, λοιπόν, η δήλωση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο εμβολιασμός είναι «η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό και αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης» ακούγεται μεν σε όλο το πανελλήνιο, ελπίζεται δε ότι θα έχει ιδιαίτερη απήχηση στο κομματικό ακροατήριο και στους ψηφοφόρους του, που περιλαμβάνουν ένα υψηλό ποσοστό αρνητών του εμβολίου. Αυτή είναι η ουσία της δήλωσης και το γεγονός ότι πασπαλίστηκε και με μερικά αντιπολιτευτικά δεν έχει καμία σημασία. Δεν θα μπορούσε να τα παραλείψει στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης «ό,τι να ’ναι». 

Μετά την προαναφερθείσα επιτυχία, το ζητούμενο τώρα από τον Π. Πολάκη είναι να μπλέξει την Εκκλησία με την αντιεμβολιαστική εκστρατεία του. Να αναφερθεί, δηλαδή, στο γεγονός ότι κάποιοι μητροπολίτες και αρκετοί (βλαμμένοι) παπάδες που αποτρέπουν/απαγορεύουν στο ποίμνιό τους να εμβολιαστεί, συντάσσονται μαζί του. Μήπως και φιλοτιμηθεί να αντιδράσει η επίσημη Εκκλησία, τοποθετούμενη ανοιχτά υπέρ του εμβολιασμού. Θα είναι μία ακόμη ύψιστη υπηρεσία που θα προσφέρει στην πατρίδα, αποκομίζοντας ίσως και προσωπικό όφελος, εάν καταφέρει με αυτόν τον τρόπο να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Κυρ. Βελόπουλου επί των αμετανόητων ψεκασμένων. Αν μη τι άλλο, αποδεικνύεται ότι η δημοσιότητα που προσφέρουν τα ΜΜΕ στον Π. Πολάκη είναι χρήσιμη και πρέπει να συνεχιστεί αμείωτη. Για το καλό του έθνους, δεν πρέπει να εξαφανιστεί από το προσκήνιο! 

• Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος απουσιάζει σε άδεια.

Πηγή: Καθημερινή

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι’ αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Η μητέρα των μεταρρυθμίσεων

Διονύσης Γουσέτης Δεν είναι εύκολη η σύλληψη της