Ψ145: Ατιμωρησία πολιτικής απάτης

Ψ145: Ατιμωρησία πολιτικής απάτης

- in Ψυχολογία
0

Μα και η κυβέρνηση δεν πάει πολύ πίσω στην εξαπάτηση. Πολλές προεκλογικές υποσχέσεις έχουν ξεχαστεί ηθελημένα. Η πρόσφατη έρευνα και ΕΔΕ (δήθεν) για τις υποκλοπές αθώωσε την κυβέρνηση, η οποία επιμένει στην ισχύ του γενικού «απορρήτου» και στην αδιαφάνεια!  

Τι είδους ψυχοσύνθεση έχουμε πολιτικάντηδες και ψηφοφόροι;

Στο τεύχος 645 (20/11/22) η Free Sunday έχει ένα σύντομο άρθρο του Ανδρέα Χριστόπουλου «Η πολιτική του ψεύδους: ως πότε δεν θα τιμωρείται;». Σε αυτό δίνονται πολλά παραδείγματα ψεύδους (και φέικ νιους) από την αναρχοαριστερή αντιπολίτευση (ακολουθούν παραδείγματα πιο κάτω), μα όχι δυστυχώς από την κυβέρνηση. Τελειώνει με 3 διατυπώσεις σε μια παράγραφο:

«Το ερώτημα λοιπόν είναι: Πώς τιμωρείς τους καθημερινούς ψεύτες της πολιτικής για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα; Ως πότε αυτοί οι ψεύτες δεν θα τιμωρούνται παρά τις μεγάλες επιπτώσεις που επιφέρουν στην καθημερινότητα όλων μας; Μόνο η κάλπη για κάθε 4 χρόνια ψεύδους δεν αρκεί.»

Ο Χριστόπουλος κάνει ένα σοβαρότατο σφάλμα στην ανοικτή καταγγελία του. Δεν είναι μόνο οι Συριζαίοι και άλλοι αναρχοαριστεροί που ψεύδονται και δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα του νου της κοινωνίας (και των ατόμων, φυσικά). Δυστυχώς, και ο ίδιος ψεύδεται όταν αποκρύπτει την ψευδολογία της κυβέρνησης και του κόμματός της.

Πολύ ορθά αναδεικνύει τα ψεύδη που η αντιπολίτευση διαδίδει με τόσο κακόβουλο κυνισμό μα και άλλα των κουφιοκέφαλων σούπερ-Ελλήνων – όπως το ψεύδος περί του Σώρρα για ψεκασμένους .

Διέδωσε ο Σώρρας πως διαθέτει 600 δισ με αποτέλεσμα χιλιάδες ακαμάτηδες ρέμπελοι να μην πληρώνουν φόρους λέγοντας «πάρτε τα από τα 600 δισ!». Και μόνο όταν ξένες τράπεζες κι άλλοι έγκυροι φορείς διέψευσαν το ψέμα και ο Σώρρας φυλακίστηκε σταμάτησε το ψέμα και οι επιπτώσεις του.

Στην πολιτική η ψευδολογία δεν κοπάζει. Με κάθε ευκαιρία η αντιπολίτευση θα εκκολάψει κι ένα ψέμα που είναι διαστρέβλωση της πραγματικότητας ή φαντασιακή επινόηση.

α) Το καλοκαίρι (2022) κατηγόρησαν την κυβέρνηση ως δολοφόνους και προδότες (ναι, έτσι ωμά!) λόγω των 38 λαθρομεταναστών στη νησίδα του Έβρου (και του ανύπαρκτου θανάτου γυναίκας)! Πολύ σύντομα φωτίστηκε το ψέμα.

β) Με την υπόθεση Λιγνάδη και τις καταγγελίες για αποπλάνηση και βιασμό ανήλικων αγοριών, συνέδεσαν τον Μητσοτάκη και άλλους κυβερνητικούς με παιδεραστία. Τους κατηγόρησαν για παιδοβιαστές μετά με την υπόθεση του 12χρονου στα Σεπόλια. (Μοχθηρή μαχαιριά!)

γ) Γάβγισαν πάλι για το αστυνομικό κράτος του Κούλη όταν εκδιώχθηκαν οι ναρκέμποροι κι άλλοι κακοποιοί από τη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου και από το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης.

δ) Τώρα δίχως αποδείξεις βρίζουν πρωθυπουργό και κυβέρνηση πως κατασκοπεύει πολιτικούς κι άλλους αθώους!

Και τα κάνουν αυτά όλα διότι είναι η μόνη πρακτική πολιτική που ξέρουν, διότι ξέρουν πως δεν θα τιμωρηθούν και διότι δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στον λαό.

Μα και η κυβέρνηση δεν πάει πολύ πίσω στην εξαπάτηση. Πολλές προεκλογικές υποσχέσεις έχουν ξεχαστεί ηθελημένα. Η πρόσφατη έρευνα και ΕΔΕ (δήθεν) για τις υποκλοπές αθώωσε την κυβέρνηση, η οποία επιμένει στην ισχύ του γενικού «απορρήτου» και στην αδιαφάνεια! Πολλές ελαφρύνσεις κι επιδοτήσεις δίνονται οριζόντια, έτσι που να ωφελούνται και όσοι δεν έχουν ανάγκη, ενώ τα υψηλότερα εισοδήματα και ιδίως τα μη δεδουλευμένα δεν φορολογούνται με υψηλότερους συντελεστές ώστε να έχουν ανακούφιση τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Έτσι η ψαλίδα ολοένα ανοίγει και πάντα υπέρ αυτών που δεν έχουν ανάγκη, ενώ οι χαμηλόμισθοι βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται περισσότερο λόγω του πληθωρισμού που είναι από τους υψηλότερους στην Ε.Ε.

Ντροπή στη Νεοδημοκρατική κυβέρνηση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *