Ψ150: Σεξ

Ψ150: Σεξ

1. Στις μέρες μας (Μάιος 2023) το σεξ είναι η σεξουαλική συνεύρεση στην πιο σαρκική (και ζωώδη) μορφή του. Συμπεριλαμβάνει και ανωμαλίες όπως η ομοφυλοφιλία, ο σαδομαζοχισμός, η κτηνοβασία και παρόμοια. Πολλοί ίσως θα έχουν αντιρρήσεις θεωρώντας πως οι απόψεις που ονόμασα ανωμαλίες είναι εκδηλώσεις κι έχουν κάθε δικαίωμα να θεωρούνται νόμιμες δραστηριότητες και να μη διώκονται. Ναι, ας μη διώκονται και ας θεωρούνται νόμιμες όπως όλες οι άλλες επιτρεπτές δραστηριότητες.

Εγώ εδώ δεν μιλώ για τα γούστα που επικρατούν γενικά στην κοινωνία από το δεύτερο μισό του 20ου και κυρίως από τις αρχές του 21ου αιώνα. Η προσέγγισή μου σε όλα τα θέματα, σε αυτά όλα τα άρθρα, έχει ως αφετηρία της τη δυνατότητα της ανάπτυξης ενός οποιουδήποτε ανθρώπου, γυναίκας ή άντρα, στην πνευματική διάσταση σ’ ένα λεπτότερο και πολύ ανώτερο επίπεδο συνειδησίας, οντότητας, κατανόησης κι ενσυναίσθησης, ή, με άλλα λόγια, στον αληθινό Εαυτό του, όχι αυτό που συνήθως οι άνθρωποι νομίζουν πως είναι. Σε αυτή τη διαδικασία εσωτερικής ανέλιξης, αυτά τα ιδιαίτερα γούστα γίνονται σοβαρά εμπόδια και πρέπει να διαλυθούν. Για το θέμα έχω γράψει εκτενώς σε άλλα άρθρα.

2. Από την άποψη αυτής της ανάπτυξης, η σεξουαλική συνεύρεση, ακόμα και στην κανονική πράξη τεκνοποιίας (μεταξύ άντρα και γυναίκας, φυσικά), είναι μια μόνο εκδήλωση μιας πολύ ανώτερης κι ευρύτερης λειτουργίας.

Η ίδια η σεξουαλική πράξη συχνά προκαλεί εγκυμοσύνη που είναι, μετά την πράξη, το δεύτερο στάδιο της τεκνοποίησης. Η τεκνοποίηση πάλι είναι αναπαραγωγή ζωής, αναπαραγωγή ζωντανών όντων. Με τη σεξουαλική πράξη και την εγκυμοσύνη αναπαράγεται το ον άνθρωπος. Υπάρχουν τώρα με την σύγχρονη βιοτεχνολογία και άλλοι τρόποι παραγωγής, μα το σεξ παραμένει ο κυριότερος, ο πιο ευχάριστος τρόπος αναπαραγωγής.

Η σεξουαλικότητα στην εκδήλωση της ερωτικής συνεύρεσης είναι μια λειτουργία που παρουσιάζεται αργά στην ανάπτυξη του ανθρώπου.

Υπάρχουν 5 δραστικές λειτουργίες, δηλαδή λειτουργίες που γίνονται με συγκεκριμένα σωματικά όργανα κι επηρεάζουν τον φυσικό εξωτερικό χώρο. Ο χειρισμός (με τα χέρια), το βάδισμα (με τα πόδια), η ομιλία (με τον στοματικό μηχανισμό), το σεξ (με το γενετήσιο όργανο) και η αφόδευση (με τον πρωκτό και το όργανο ούρησης). Υπάρχουν, βέβαια, και οι λειτουργίες των αισθήσεων, της αναπνοής και μερικές άλλες, που, όμως, είναι παντελώς αυτόματες.

Από τις 5 δραστικές πρώτη αναπτύσσεται η αφόδευση που λειτουργεί και στο έμβρυο μέσα στην κοιλιά της μητέρας του. Μετά αναπτύσσονται ο χειρισμός, η ομιλία, το βάδισμα και τελευταίο, σε αρκετά μεγαλύτερη ηλικία η λειτουργία της σεξουαλικής πράξης.

3. Αλλά το Σεξ, ως ανώτερη κι ευρύτερη λειτουργία όπως ανέφερα νωρίτερα, υπάρχει ήδη στο βρέφος και στο έμβρυο, όπως υπάρχει μια ισχυρή νοημοσύνη που φροντίζει την πέψη και κυκλοφορία αέρα κι αίματος, την αφόδευση και τη γενική του ανάπτυξη. Αυτή η λειτουργία του σεξ κάνει το αρσενικό αρσενικό και το θηλυκό θηλυκό και φροντίζει για την υγιή ανάπτυξη του ατόμου σύμφωνα με το φύλο του.

Όμως εδώ παρεμβαίνουν άλλες δυνάμεις που εμποδίζουν την υγιή ανάπτυξη του φύλου αρσενικού ή θηλυκού όπως και την υγιή ανάπτυξη του οργανισμού, προκαλώντας παθήσεις, δυσλειτουργίες και ανωμαλίες.

Αυτό μπορεί να εξηγηθεί μόνο με την λειτουργία της μετενσάρκωσης ή μετενσωμάτωσης η οποία δεν είναι αποδεκτή γενικά στις χώρες της Δύσης, λόγω Χριστιανισμού. Αυτή όμως μας λέει πως ο ψυχισμός του ανθρώπου μεταφέρει καλές και κακές επιδράσεις από τη μια ενσωμάτωση στην άλλη και μερικές κακές είναι αρκετά ισχυρές ώστε να επηρεάσουν δυσμενώς την ανάπτυξη του ατόμου.

4. Το θέμα είναι περίπλοκο και χρειάζεται ειδική πραγματεία.

Εδώ ας αρκεστούμε με λίγες ακόμα επισημάνσεις.

Η σεξουαλική συνεύρεση είναι λόγω της ηδονής που προσφέρει εξαιρετικά επιθυμητή. Μα είναι πολύ εγωιστική καθώς το κάθε πρόσωπο, ακόμα και όταν προσπαθεί να ικανοποιήσει το άλλο, επιδιώκει τη δική του απόλαυση. Στις ακραίες περιπτώσεις γίνεται σαδιστική όταν η ευχαρίστηση του ενός συντρόφου είναι ο πόνος του άλλου.

Στις νορμάλ καταστάσεις, όταν η έλξη είναι πολύ έντονη (αμοιβαίος έρωτας και πάθος) διεγείρονται νέα συναισθήματα μ’ ένα σχεδόν εξωγήινο στοιχείο θαύματος και μαγείας!

Επειδή ακριβώς η ευρύτερη λειτουργία του Σεξ είναι τόσο ισχυρή όσο σχεδόν η ίδια η δύναμη της ζωής, γι’ αυτό η γενετήσια ορμή, η σεξουαλικότητα όπως τη λέμε συνήθως, επηρεάζει τους ανθρώπους τόσο έντονα – ακόμα και στις ιδιαίτερες ή ανώμαλες εκδηλώσεις της.

Και αυτή επίσης είναι που δίνει στο άτομο τις τάσεις, τα ταλέντα και τα βαθύτερα γούστα του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *