ΠΟ301: Ελληνική αλλοπροσαλλοσύνη

ΠΟ301: Ελληνική αλλοπροσαλλοσύνη

Τα παιδιά (… ) πειθαρχία και αυστηρή εκπαίδευση ώστε να μάθουν να μην κάνουν σε άλλους ό,τι δεν θέλουν οι άλλοι να κάνουν σε αυτά!

Έχουμε αναρτήσει πολλά άρθρα για την ηλιθιότητα των πολιτικάντηδων που μας έχουν κυβερνήσει κι εξακολουθούν να κυβερνούν με τις ίδιες εγωιστικές τσιπρικές συνήθειες -ανεντιμότητας, ανευθυνότητας και ανικανότητας.

Το ξέρετε πως ως και το 2023 ένα 18% των νέων μας ηλικίας 15-29 ούτε σπούδαζαν ούτε εργάζονταν; Ζούσαν και ζουν στο “πατρικό”με το χαρτζιλίκι που παίρνουν από γονείς και γιαγιάδες της αρρωστημένης νοοτροπίας πως τα “παιδιά” δεν πρέπει να καταπιέζονται καθόλου μα να καλοπερνούν!

Μα και όσοι μαθητεύουν ή σπουδάζουν δεν επιδεικνύουν ιδιαίτερη επιθυμία να διαπρέψουν εισδύοντας στα βάθη της μελέτης που επέλεξαν. Λίγοι/λίγες στον φοιτητόκοσμο λάμπουν σε επίδοση. Οι δε μαθητές των 15-16 στους διαγωνισμούς PISA εύκολα μένουν μόνιμα στη θέση 34-35 στις χώρες του ΟΟΣΑ, μα οι μεν συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί τους απαξιώνουν (μόνο στην Ελλάδα) το δε υπουργείο Παιδείας δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για βελτίωση!

Το 1969 βγήκε η τaινία Night of the Generals του σκηνοθέτη Anatole Litvak με έναν γαλαξία άξιων ηθοποιών – Peter O’Toole ως στρατηγός Τανζ, Omar Sharif ως επιθεωρητής ταγματάρχης Γκράου, Tom Courtenay δεκανέας Χάρτμαν κλπ. Ο Τανζ είναι ένας ψυχοπαθής δολοφόνος Ναζί, που ξεκοιλιάζει πόρνες, μα και πολύ ικανός στρατηγός. Κάποια στιγμή στη Γαλλία ένας έφηβος τον πυροβολεί μα αστοχεί και συλλαμβάνεται. Ο πατέρας ικετεύει να τον συγχωρέσουν και ο στρατηγός όντως το κάνει. Μα προσθέτει – “Εκτελέστε τον πατέρα Shoot the father”!

Δεν είχε άδικο. Το ίδιο ισχύει και στην ένδοξη Ελλάδα της “τρελής ροδιάς” την οποία κατακλύζει ένας άρρωστος συναισθηματισμός. Εγώ θα επέκτεινα τη ρήση του και στους εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους και, κυρίως, πολιτικάντηδες. Shoot them all!

Η Ελλάς ισοβαθμεί με την Ιταλία (επίσης 18%), ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 12,8% το 2022 και 12,4% το 2023! Εμείς φυσικά το αυξήσαμε σε 18% (2023) από 17,4% το 2022!

Τα παιδιά βεβαίως χρειάζονται προστασία, αγάπη και χώρο να ανοίξουν και να εκδηλώσουν τις ιδιότητες και τα ταλέντα τους. Μα, ακόμα περισσότερο, χρειάζονται πειθαρχία και αυστηρή εκπαίδευση ώστε να μάθουν να μην κάνουν σε άλλους ό,τι δεν θέλουν οι άλλοι να κάνουν σε αυτά!

Κι εδώ είναι η αποτυχία της Παιδείας (και ανατροφής) που προκαλεί όλα τα άλλα δεινά στις κακόμοιρες κοινωνίες μας. Αποτυχία στην ηθική εκπαίδευση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *