Παιδεία (15): Κρατική ενθάρρυνση παρανομίας

Παιδεία (15): Κρατική ενθάρρυνση παρανομίας

- in Παιδεία
0

Η κρατική ενθάρρυνση παρανομίας αυξήθηκε φυσικά με τους τσιπριστές. Κανείς μας, είναι αλήθεια, παρά τις γνώσεις μας για την εγκληματική αναρχοαριστερή ψυχοσύνθεση, δεν περίμενε πως η ενθάρρυνση θα έφτανε σε τέτοιο ψηλό επίπεδο.

Οι επίδοξοι κομμουνιστές φασίστες όλοι, από τον Λένιν και δώθε, υποδαύλιζαν ταραχές διότι μόνο έτσι μπορούσαν να καταλάβουν την εξουσία. Μα ακόμα και ο πιο αρρωστημένος φασίστας όπως ο Στάλιν ήθελε ησυχία στο καθεστώς του και τιμωρούσε αμείλικτα ταραξίες και δολιοφθορείς. Τους έστελνε κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα γκουλάγκ ή τους εκτελούσε δίχως ενδοιασμό.

Μόνο στη χώρα μας το τσιπρικό καθεστώς υποδαύλιζε τις ταραχές που βλέπαμε σχεδόν εβδομαδιαία να υπονομεύει την εύθραυστη τάξη της χαζοχαρούμενης κοινωνίας μας. Αυτό δε το έκανε κατά κόρον και στον τομέα της Παιδείας, τον οποίο θα έπρεπε να προστατεύει και να προωθεί προς αριστεία με κάθε μέσο.

Αλλά καταλαβαίνω πως αφού αντιλήφθηκαν οι άτσαλοι τσιπριστές μας πως θα χάσουν την εξουσία, υπονόμευσαν το σημερινό καθεστώς. Τόσο πολύ αγαπούν «το λαό»!

Το πανεπιστημιακό «άσυλο» (για ανίατους εγκληματίες) είναι βέβαια γνωστότατο. Οι επαναλαμβανόμενες αλλαγές στις «δέσμες» και τις εξετάσεις επίσης είναι γνωστές καταστροφικές παρεμβάσεις.

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2018 ο Ν. Φίλης, πρώην υπουργός Παιδείας των τσιπριστών, και αργότερα περιθωριοποιημένος από τον Αρχιερέα, έφερε ένα παράξενο θέμα στη συνεδρίαση της ΚΕ των Συριζαίων: το πώς ο κ. Γαβρόγλου, ο τοτινός γελοιότατος υπουργός Παιδείας με τις περισσότερες γκάφες, χάρισε στους πανεπιστημιακούς μεγάλο μέρος των οφειλών τους στα ιδρύματα που υπηρετούν. Ακόμα ένα κόλπο τσιπρικό για εξαγορά συνειδήσεων και ψήφων.

Υπήρξαν πιέσεις και επί Μπαλτά και επί Φίλη μα οι υπουργοί δεν ενέδωσαν. Δεν υπήρχαν τότε οι επικείμενες εκλογές.

Μέχρι το 2011 οι λαμπροί πανεπιστημιακοί έπρεπε να αποδίδουν ένα ποσοστό 15% επί των ακαθάριστων εσόδων τους από την τυχόν εξω-πανεπιστημιακή άσκηση του επαγγέλματος τους (γιατροί, νομικοί, φιλόλογοι κλπ). Ήταν μια γενικά αποδεκτή πρακτική. Μα όπως πάντα και παντού, ειδικά στη χώρα των απατεώνων, πολλοί καθυστερούσαν.

Ήρθε λοιπόν ο γαύρος (= αγέρωχος, όχι το ψάρι, αν κι έχει κάποια ιχθυακή αρετή) κ. Γαβρόγλου και λέει: Ναι, χρωστάτε μα θα πληρώσετε μόνο το ποσοστό 7% που ισχύει από το 2016 και δώθε!

Οι συνεπείς πανεπιστημιακοί πιάστηκαν κορόιδα όπως όλοι οι συνεπείς κι έντιμοι πολίτες σε αυτή την ένδοξη πηγή πολιτισμού. Οι απατεώνες πάλι ευνοήθηκαν και δοξάστηκαν.

Και η Παιδεία έκανε μια ακόμα τούμπα προς τον βόρβορο. Και σίγουρα, γοργά ακολούθησαν και άλλες. Τα ΤΕΙ έγιναν ΑΕΙ. Ποιοι λένε πως οι τσιπριστές δεν έκαναν ριζοσπαστικές μετρρυθμίσεις;…

Δεν υπάρχουν αληθινοί φιλελεύθεροι στην Εκπαίδευση;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *