Τ264: Τρομοκράτες (3)

Τ264: Τρομοκράτες (3)

- in Ταυτότητα
0

Σήμερα θα εξετάσω και μερικές περιπτώσεις τρομοκρατικών χτυπημάτων από ακροδεξιά στοιχεία. Μόνο η ιδεοληψία διαφέρει από τις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν στα δυο προηγούμενά άρθρα 259. Ταυτότητα: Τρομοκράτες και 260. Ταυτότητα: Τρομοκράτες (2) Η μέθοδος και συμπεριφορά είναι πανόμοια.

(Α) Στις 15 Μαρτίου 2019, Παρασκευή, ώρα 1:40 μ.μ., ένας λευκός επιτέθηκε με ημιαυτόματο πυροβόλο στους συναθροισμένους μουσουλμάνους στο τζαμί Al Noor στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας. Σκότωσε 44 ανθρώπους (άντρες και γυναίκες!) και τραυμάτισε 40.

Η Νέα Ζηλανδία ουδέποτε είχε προβλήματα με οργανώσεις ακραίων πολιτικών αντιλήψεων, ούτε ακροδεξιών ούτε ακροαριστερών. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα ανακηρύχθηκε η 2η πιο ειρηνική χώρα του πλανήτη μας!

Ένας από τους προσευχόμενους μωαμεθανούς ήταν ο Δρ. Naeem Rashid, 50 ετών, μετανάστης από το Πακιστάν, καθηγητής, πατέρας τριών, που συνοδευόταν από τον γιο του Τάλχα 21 ετών ο οποίος θα παντρευόταν σύντομα. Και οι δυο σκοτώθηκαν εκείνη την Παρασκευή.

Το βίντεο δείχνει τον Δρα Ρασίντ να επιτίθεται στον οπλισμένο τρομοκράτη, να δέχεται μια σφαίρα στον ώμο, να τον ρίχνει μαζί του στο έδαφος και μετά να πυροβολείται ξανά από τον στυγερό δολοφόνο.

Στο μεταξύ όμως τουλάχιστον 7 άνθρωποι πρόλαβαν να ξεφύγουν.

Ο τρομοκράτης ήταν ένας Αυστραλός, ο B.H. Tarrant 28 ετών. Μετά το Αλ Νουρ τζαμί πήγε με το αμάξι του στο Ισλαμικό Κέντρο Linwood κι εκεί σκότωσε 7 ακόμα ανθρώπους προτού συλληφθεί από την αστυνομία που τον είχε κυνηγήσει. Εκεί επίσης, κάποιος προσευχόμενος, ο Wahabzadeh σκοτώθηκε προσπαθώντας να παρελκύσει τον δολοφόνο. Ο δε Abdul Aziz κατόρθωσε να του αποσπάσει την προσοχή και να σώσει πολλούς άλλους.

Ο Δρ. Ρασίντ έλαβε τις ανώτερες διακρίσεις ανδρείας και από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας και από το Πακιστάν. Ο Wahabzadeh έλαβε την ίδια διάκριση (New Zealand Cross) από τη Νέα Ζηλανδία μόνο. Ομοίως ο Αμπντούλ Αζίζ.

(Β) Πάμε στη Νορβηγία τώρα στις 22 Ιουλίου 2011 όπου ο ακροδεξιός Anders Behring Breivik σκότωσε 77 ανθρώπους εκ των οποίων οι πιο πολλοί ήταν νέοι και νέες στο νησί Utoya.

Ο Breivik καταδικάστηκε σε 21 έτη φυλάκισης, η ανώτατη ποινή!

(Γ) Στις 22 Ιουλίου 2016, πέμπτη επέτειο του τρομοκρατικού εγκλήματος στη Νορβηγία, ένας Γερμανο-ιρανός 18 ετών σκότωσε με πυροβόλο εννιά ανθρώπους στο Μόναχο, εμπνευσμένος από τον Μπρέβικ και άλλους όμοιους δολοφόνους.

Υπάρχουν και πολλές άλλες όμοιες περιπτώσεις ακροδεξιάς τρομοκρατίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *