Μ90: Συγκέντρωση στο πράσινο

Μ90: Συγκέντρωση στο πράσινο

- in Μυθιστορία
0

Είναι μοναστήρι καθολικών κοντά στη Βοστόνη (ΗΠΑ). Τον προηγούμενο αιώνα εκεί μόναζε κάποιος που απέκτησε μεγάλη φήμη για θεραπευτική ικανότητα είτε αγγίζοντας τον ασθενή είτε δίνοντάς του την κατάλληλη συμβουλή για θεραπεία – κάποτε και τα δύο. Μα έπρεπε να πειστεί πως ο ασθενής ήταν ειλικρινής και θα ακολουθούσε τις συμβουλές του.

Ένας πλούσιος επιχειρηματίας της περιοχής ζήτησε να τον δει. Υπέφερε ξαφνικά από μεγάλο πόνο στα μάτια. Είχε συμβουλευθεί τους καλύτερους γιατρούς στα νοσοκομεία και είχε ακολουθήσει πολλές θεραπείες με πολλά φάρμακα, μα δεν έβλεπε βελτίωση.

Ο μοναχός τον δέχτηκε. Αφού τον εξέτασε και τον ρώτησε μερικά πράγματα, του έδωσε την ακόλουθη συμβουλή: “Να συγκεντρωθείς στο πράσινο χρώμα. Να μην αφήνεις τα μάτια σου να πέφτουν σε άλλα χρώματα.”

Ο επιχειρηματίας βρήκε τη θεραπεία πολύ παράξενη, μα έχοντας περάσει τόσες άλλες κανονικές κούρες δίχως βελτίωση, αποφάσισε να την ακολουθήσει κι αυτή. Φώναξε ένα συνεργείο και ζήτησε να βάψουν πράσινα όλα όσα θα μπορούσε να κοιτάξει στο σπίτι του στη διάρκεια της μέρας. Κανένα άλλο χρώμα δεν θα έπρεπε να αφεθεί να κυριαρχεί κάπου.

Λίγες μέρες αργότερα ο μοναχός πήγε να δει ορισμένους ασθενείς του σε μια κλινική και σκέφθηκε να περάσει να δει και τον πλούσιο επιχειρηματία. Μόλις μπήκε στο σπίτι τα πάντα ήταν βαμμένα πράσινα. Σχεδόν αμέσως ένας υπηρέτης ήρθε με έναν κουβά πράσινη μπογιά να τον βάψει.

Γέλασε: “Θα ήταν πιο εύκολο να αγοράσει ένα ζευγάρι γυαλιά πράσινα. Δεν μπορεί να βάψει πράσινο όλον τον κόσμο”!

Έφυγε γελώντας χωρίς να δει τον επιχειρηματία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *