Ε1699: Ράκος Ρωσίας

Ε1699: Ράκος Ρωσίας

Η ιστορία του Ρωσικού λαού δεν μας είναι γνωστή – ούτε καν η πρόσφατη 4η μεγάλη φάση με την έλευση του Πούτιν.

Οι προηγούμενες τρεις φάσεις διαδοχικά προς τα πίσω ήταν της Σοβιετίας που ξεκίνησε με την Οκτωβριανή Επανάσταση 1917, νωρίτερα η αυτοκρατορική που ξεκίνησε με την πλήρη διάλυση της Χρυσής Ορδής (των Μογγόλων) και την ανάπτυξη υπό τον Ιβάν Γ΄ τον Τρομερό και μετά τον Πέτρο, και νωρίτερα η εμφάνιση του Δουκάτου Μόσχας τον 13ο αιώνα που συμπίπτει με τη λεηλασία της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους και την επακόλουθη εδραίωση των Ρώσων βασιλέων–τσάρων.

Σε όλη αυτήν τη μακρόχρονη ιστορία ο λαός έμενε μια μάζα αμόρφωτη, δουλοπρεπής και μίζερη, πάντα υπό την εξουσία κι εκμετάλλευση των αρχόντων. Μόνο σε τρεις περιόδους μερικοί αριστοκράτες ενδιαφέρθηκαν να πάρουν πολιτικο-οικονομικές ιδέες ελευθερίας και Κράτους Δικαίου από τη Δύση – δειλά αρχικά με τον Ιβάν (16ος αιώνας), μετά, τον Πέτρο στον 18ο αιώνα και τελευταία τον Γκορμπατσόφ (1980 δεκαετία), τον οποίο οι εθνικοφασίστες και κομμουνιστές θεωρούν και καταριούνται ως “προδότη”.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει καταστρέψει όχι μόνο ό,τι κατόρθωσε να εδραιώσει ο Γκορμπατσόφ και μετά ο μέθυσος Γιέλτσιν, μα ακόμα και όσα είχαν απομείνει από το σοβιετικό καθεστώς. Σε πολλά προηγούμενα άρθρα στη σειρά Επίκαιρα (ιδίως E1413: Βλαντιμίρ Πούτιν, δικαιολογημένος, Ε1427: Χιτλερικό καθεστώς Πούτιν (3), Ε1475: Κλεπτοκρατία κυρίαρχη – και χρημάτων, Ε1530: Η κραταιά Ρωσία του Πούτιν, Ε1594: Δώρα του Πούτιν στη Ρωσία κλπ.), εξέτασα τη σταδιακή μα ραγδαία απογύμνωση της χώρας και την εξάπλωση της φτώχειας, που τεκμηριώνεται πολύ καθαρά από τη γελοιογραφία, όπου Ρώσοι κλέβουν από ουκρανικά σπίτια ψυγεία, πλυντήρια, τηλεοράσεις, λεκάνες τουαλέτας, τηλέφωνα, ρούχα, παπούτσια και παιδικά παιχνίδια!

Εδώ είναι τα διαμερίσματα στις μεγαλουπόλεις, όπου χιλιάδες μένουν άδεια λόγω μείωσης πληθυσμού και φυγής στο εξωτερικό:

Εδώ είναι οι μεγάλοι δρόμοι στην αγροτοκτηνοτροφική ύπαιθρο:

Κι εδώ οι ανέσεις των χωρικών, υπαίθριες τουαλέτες, στις επαρχιακές, αχανείς εκτάσεις:

Η Svetlana Kaversina, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Novosibirsk (3ης μεγαλύτερης πόλης μετά τη Μόσχα και Πετρούπολη), ανάρτησε (αρχές Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα της στο Telegram: “Η δημόσια τουαλέτα στην τελευταία στάση της γραμμής 23 επιδιορθώθηκε. Φτιάχτηκε νέα πόρτα, έτσι που να μη φυσά μέσα ο άνεμος. Επίσης απολυμάναμε τις επιφάνειες… Οι οδηγοί και χρήστες των λεωφορείων μας θα έχουν καλές συνθήκες.”

Στη συνέχεια, βλέπουμε πάλι μια υπαίθρια τουαλέτα σαν τις άλλες στο τέρμα μιας διαδρομής – στην λίμνη Βαϊκάλη. Εδώ οι τουρίστες κάνουν ουρά για να τη χρησιμοποιήσουν!

Αλλά που είναι η (αντι-)σηπτική δεξαμενή; Πού ρίχνονται τα λύματα;

Μέσα στη λίμνη Βαϊκάλη! Πού αλλού;

Μα το Νερό Βαϊκάλης είναι πανάκριβο εμφιαλωμένο και βρίσκεται στα ράφια σουπερμάρκετ (σαν το ξινό νερό Φλωρίνης)!

Και τώρα, οι παραδοσιακές διακοσμήσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά για το 2023, έχουν σε πολλές περιπτώσεις αντικατασταθεί από την καινούρια πουτινική εμμονή με το γράμμα Ζ, που θυμίζει τόσο εύκολα, συνειρμικά, τη χιτλερική σβάστικα!

Κι όμως, η Ρωσία είναι πλούσια σε πόρους – και υπόγειους όπως καύσιμα και μέταλλα κι επίγειους όπως καλλιέργειες σιτηρών, ξυλεία και βιομηχανίες. Αυτός ο πλούτος φαίνεται στη χλιδή των κλεπτοκρατών κρατικών αξιωματούχων όπως πρώτος και καλύτερος ο Πούτιν και μετά οι ολιγάρχες.

Η χώρα κατατάσσεται 19η στον κόσμο των εκατομμυριούχων και 5η στους δισεκατομμυριούχους!

Κι όμως, ενώ στη Βολιβία, μια από τις φτωχότερες χώρες της Νότιας Αμερική χάρη στον σοσιαλισμό της, ο κατώτατος μηνιαίος μισθός είναι $ 325, στη Ρωσία είναι $ 241!

Ούτε οι Ολιγάρχες, αιχμάλωτοι της αλαζονείας και απληστίας, ούτε οι προλετάριοι, σκλάβοι των συνηθειών δουλοπρέπειας, θρησκοληψίας και αλκοολισμού, θέλουν να αλλάξουν σε κάτι δικαιότερο, κάτι καλύτερο. Σκλάβοι των Μογγόλων, σκλάβοι των ομοεθνών Αρχόντων τους για 300 έτη, σκλάβοι του ΚΚΣΕ για 70 έτη, έγιναν τώρα σκλάβοι των Ολιγαρχών του πουτινικού καθεστώτος! Αποδέχονται τη «μοίρα» τους!

Αν οι Ρώσοι δεν θελήσουν να αλλάξουν θα μείνουν σκλάβοι τυράννων και απατεώνων!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *