27. Διεθνή: Καταπιεστική Κίνα και Αμαγάριστη Αμερική

27. Διεθνή: Καταπιεστική Κίνα και Αμαγάριστη Αμερική

- in Διεθνή
0

1. Καλώς, την Αμερική του τελευταίου έτους της Προεδρίας Τραμπ την είδαμε σε όλη την φαντασμαγορική εμφάνισή της με την εξωφρενική εξάπλωση του COVID-19, τις δολοφονίες πολιτών από αστυνομικούς και τις τρομερές ταραχές που σημάδεψαν ανεξίτηλα το 2020.

Υπάρχει ευτυχώς και η άλλη πλευρά, της αλληλεγγύης, της γενναιοδωρίας, της νομιμότητας και του φιλελευθερισμού. Και αυτή η πλευρά έδιωξε τον τραμπούκο Τραμπ κι έφερε τον Biden, που μίλησε ήπια κι ενωτικά κι ελπίζουμε πως θα δώσει νέα πνοή στον ταλαιπωρημένο λαό.

Αλλά ως τώρα τα αμερικανικά κέντρα που προωθούν με κάθε τρόπο τα δικά τους συμφέροντα, ενορχήστρωναν μια κακόβουλη καμπάνια κατά της Κίνας. Οι Κινέζοι καταπιέζουν με το ΚΚΚ τον ίδιο τον λαό τους και μόνο η Νομενκλατούρα του ΚΚ πλουτίζει· καταπιέζει τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ· μειονότητες όπως οι Ουίγκουρ (με στείρωση μάλιστα των γυναικών! Παρότι αυτοί έχουν την υψηλότερη γεννητικότητα στην Κίνα! )· τους Μογγόλους που αναγκάζονται να κάνουν Φυσική στα Κινέζικα (!) – αφού η γλώσσα τους δεν έχει τους αναγκαίους όρους· τους Θιβετιανούς – που λυτρώθηκαν από το μεσαιωνικό, θεοκρατικό καθεστώς δουλοπαροικίας. Κι άλλα πολλά.

2. Στη Δύση διάφορα φερέφωνα, με προφανή ανικανότητα έρευνας κι αξιολόγησης στοιχείων, παπαγαλίζουν την προπαγάνδα ανήμποροι να αντιληφθούν το απλό γεγονός πως ο κινέζικός λαός επί χιλιάδες έτη έμαθε να ζει υπό την καθοδήγηση αυτοκρατόρων, βασιλιάδων και κυβερνητών που διοικούσαν με τους συμβούλους τους απολυταρχικά και να βάζουν το συλλογικό συμφέρον ή καλό της κοινωνίας τους πάνω από το ατομικό δικό τους και τις προσωπικές προκαταλήψεις και παλαβομάρες τους.

Έχω γράψει για αυτά όλα τα θέματα σε αρκετά άρθρα. Όπως και για τη διαφθορά στις κρατικές υπηρεσίες και την απουσία της ελευθερίας έκφρασης, την οποία εμείς στη Δύση εκτιμούμε τόσο βαθιά που τη μετατρέψαμε σε χάβρα χυδαιολογίας, λοιδορίας, κακοφωνίας κι εξύβρισης. Ειδικά τώρα με την ευκολία που παρέχει το Διαδίκτυο για κάθε τρελό και τρολ να διακηρύσσει τη γνώμη του.

3. Το κομμουνιστικό καθεστώς της Σοβιετικής Αυτοκρατορίας είναι γνωστό πια σε όλους μετά την κατάρρευση και διάλυσή του στη διετία 1989-1990.

Εκεί τότε, είτε στη Ρωσία, είτε σε μια σοβιετική Λαϊκή δήθεν Δημοκρατία, είτε σε μια χώρα δορυφόρο όπως π.χ. η Ουγγαρία, επικρατούσε πραγματική καταπίεση και φτώχεια. Το μόνο καλό που υπήρχε ήταν το ζεστό νερό στις πλείστες περιοχές στις πόλεις. Αναφέρεται και η νοσοκομειακή περίθαλψη, μα αυτό είναι μύθος. Την είχε κάποιος μόνο αν έδινε φακελάκι στους γιατρούς (ή κομματικούς που τον φρόντιζαν).

Τα σουπερμάρκετ είχαν σχεδόν μόνιμα τα ράφια τους άδεια και η διαφθορά οργίαζε σε όλο τον κρατικό μηχανισμό.

Απουσίαζε όχι μόνο η ελευθερία έκφρασης μα και η ελευθερία μετακίνησης και ιδιωτικής περιουσίας. Οι σοβιετικοί πολίτες δεν μπορούσαν να έχουν ιδιόκτητο σπίτι ή κατάστημα ή όχημα (εκτός από κομματικούς απαράτσικ). Δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μα ούτε και στο εσωτερικό δίχως ειδική άδεια και χάος χαρτούρας.

Επίσης δεν υπήρχαν εγκληματίες, διότι το τέλειο αυτό καθεστώς δεν γεννούσε κακοποιούς του κοινού ποινικού κώδικα – μόνο εχθρούς του κράτους, αντεπαναστάτες και ρεβιζιονιστές!

4. Από το 2000 και δώθε, ίσως και νωρίτερα, καμιά από όλες αυτές τις συνθήκες δεν επικρατεί στην Κίνα, εκτός από την απουσία ελευθερίας έκφρασης και κρούσματα διαφθοράς στα κομματικά κλιμάκια, τα οποία η κυβέρνηση του Xi Jinping προσπαθεί να πατάξει όσο μπορεί.

Εκατομμύρια Κινέζοι πολίτες ταξιδεύουν ελεύθερα και στο εσωτερικό της αχανούς χώρας και στο εξωτερικό – και όλοι προφανώς κερδίζουν αρκετά για να μπορούν να το κάνουν. Οι αστυνομικοί είναι ευγενέστατοι. Οι εγκληματίες διώκονται και καταδικάζονται. Δεν υπάρχουν ταραχές, κοινωνικές ή φυλετικές. Οι ξένοι επίσης ταξιδεύουν στο εσωτερικό ελεύθερα, εγκαθίστανται ή επενδύουν όπως στις δυτικές χώρες.

Γιατί λοιπόν οι διάφοροι καλοθελητές εξανίστανται; Ενδιαφέρονται πράγματι για την καταπίεση των μειονοτήτων – (που δεν υφίσταται); Γιατί δεν στρέφονται στις κοινωνικές αγκυλώσεις της δικής τους χώρας, φασιστικούς νεοναζί και κομμουνιστές; Ή τις ρυπογόνες βιομηχανίες τους και ιδίως της Αμερικής που αποσύρθηκε από τη Συμφωνία του Κιότο για έλεγχο της ρύπανσης;

5. Υπάρχουν δυο ειδών κονδυλοφόροι που επιτίθενται κατά της Κίνας. Το ένα είδος είναι τα καθοδηγούμενα τρολ που κάνουν φτηνή προπαγάνδα για να στηρίξουν την Αμερική, που νιώθει να απειλείται οικονομικά, πολιτισμικά και στρατιωτικά τώρα. Το άλλο είναι ανέντιμοι ανεγκέφαλοι που προωθούν στα μίντια το δικό τους ανεπαρκές ίματζ. Αυτοί υπαινίσσονται με πολλούς τρόπους πως η Κίνα εξαπέλυσε τον ιό στον κόσμο και δεν αναφέρουν την ανευθυνότητα με την οποία τον αντιμετώπισαν χώρες όπως η Αμερική με τις εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους, η Βρετανία κλπ.

Ας εξετάσουμε όμως, σοβαρά τη διαλαλούμενη απειλή.

Τι έκανε η Κίνα τελευταία; Στη νότια κοιλιά της έφτιαξε μέσα στα δικά της χωρικά ύδατα (Νότια Κινέζικη Θάλασσα) νησίδες με στρατιωτικές, καθαρά αμυντικές εγκαταστάσεις. Γιατί άραγε;

Διότι η Αμερική έχει βάσεις στις Φιλιππίνες, στο νησί Guam και στην Ταιβάν (κοντά στο υπογάστριο της Κίνας), στη Ν. Κορέα και στην Ιαπωνία. Θέλει φυσικά να προστατεύσει τις πολυεθνικές της σε αυτά όλα τα μέρη μα και να μπορεί να χτυπήσει έναν εχθρό προτού αυτός επιτεθεί στα εδάφη της ίδιας της Αμερικής. Κατανοητό.

6. Μα με μισότρελους προέδρους όπως ο Τραμπ ή αισχροκερδείς παλαβούς σαν τον Bush νεότερο υπάρχει πραγματικός κίνδυνος οι ΗΠΑ καθαυτές να κάνουν εισβολή σε αυτές τις περιοχές.

Επομένως οι Κινέζοι παίρνουν τις προφυλάξεις τους τοποθετώντας αμυντικά συστήματα στη νότια περιοχή τους.

Διότι ξέρουν πως σήμερα οι ΗΠΑ έχουν περίπου 800 βάσεις σε πάνω από 60 χώρες στην υφήλιο. Επιπλέον έχουν αρκετά υπεροπλισμένα αεροπλανοφόρα, που μαζί με τα συνοδευτικά πολεμικά πλοία τους περιπολούν τις επτά θάλασσες.

Μετά, οι Αμερικανοί έχουν από το τέλος του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου εμπλακεί σε πολέμους στην Κορέα + Κίνα 1950-53, Γουατεμάλα 1954, Κούβα 1959-61, Κονγκό 1964, Λάος 1964-1973, Βιετνάμ 1961-73, ξανά Γουατεμάλα 1967-69, Grenada 1983 και κάπου αλλού σχεδόν κάθε ένα ή δυο χρόνια, ως την αισχρή εισβολή στο Ιράκ.

Οι Κινέζοι βοήθησαν τη Βόρεια Κορέα και εισέβαλαν στο Βιετνάμ, 1979. Μόνο!

Μάλλον οι Αμερικανοί έχουν κλίση για bullying και είναι φιλοπόλεμοι παρά οι Κινέζοι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *