Δ105: Αμερική – Αφγανιστάν, Ρωσία – Ουκρανία

Δ105: Αμερική – Αφγανιστάν, Ρωσία – Ουκρανία

- in Διεθνή
0

Είναι παράλογο μα πολλοί αφήνονται στον εύκολο παραλογισμό. Έτσι πολλοί ρωσόφιλοι (και τρολ) γράφουν στο Ίντερνετ πως και η Αμερική έκανε όπως η Ρωσία και χειρότερα σε άλλες χώρες – Ιράκ, Λιβύη κ.λπ. Τελευταία επικεντρωθήκαν στο Αφγανιστάν.

Οι ΗΠΑ δεν είναι χώρα αγγέλων. Έχω γράψει αρκετά άρθρα για τα ελαττώματά της (π.χ. 102. Διεθνή: Η παρακμή στην Αμερική “των γενναίων”και 103. Διεθνή: Δειλοί και διεφθαρμένοι). Ο πόλεμος στο Ιράκ (Bush νεότερος σε συμμαχία με τον άλλο απατεώνα Blair της Βρετανίας) ήταν αισχρός.

Μα είναι παράλογο και ανέντιμο να κάνουμε σύγκριση μεταξύ ΗΠΑ – Αφγανιστάν και Ρωσίας – Ουκρανίας.

Πάνω από 3000 Αμερικανοί σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση των αεροπλάνων στους δυο Πύργους στη Νέα Υόρκη 9/11/2001. Η επίθεση με την κατάληψη των αεροσκαφών έγινε από τρομοκράτες της Αλ Κάϊντα που είχαν καταφύγιο τους τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν (και Πακιστάν). Κι επειδή θα ακολουθούσαν και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, οι Αμερικανοί εντόπισαν τους υπεύθυνους και προχώρησαν σε αντίποινα. Κανένας Ουκρανός δεν έκανε τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα ή στην Αγ. Πετρούπολη και δεν σκότωσε Ρώσους.

Οι Αμερικανοί δεν επιχείρησαν να επιβάλουν την Αγγλική στο Αφγανιστάν ούτε απαγόρευσαν στους Αφγανούς να μιλούν Pashto ή Dari (ή ό,τι άλλο). Ενώ οι Ρώσοι ήθελαν να επιβληθεί η δική τους γλώσσα στις νοτιοανατολικές επαρχίες – μα και σε ολόκληρη την Ουκρανία. Όταν η Ουκρανία ήταν υπόδουλη στη Ρωσική Αυτοκρατορία (18ος αιώνας και 19ος) οι Ρώσοι απαγόρευαν τη χρήση της Ουκρανικής!

Όταν οι Ρώσοι εισέβαλαν στο Αφγανιστάν, οι Αμερικανοί βοήθησαν με συμβούλους τους ντόπιους και τους έστελναν όπλα. Το ίδιο κάνουν τώρα με τους Ουκρανούς. Και όταν εγκαταστάθηκαν στο Αφγανιστάν, οι Αμερικανοί εκπαίδευσαν τους αξιωματικούς και συμμαχούσαν με τους φιλοδημοκράτες, φιλοδυτικούς εναντίον των φανατικών Ταλιμπάν.

Στην 1η φωτογραφία Αμερικανοί και Αφγανοί σύμμαχοι, συμπολεμιστές.

Οι Ρώσοι πολεμούν και σκοτώνουν τους Ουκρανούς αξιωματικούς (και άμαχους πολίτες)!

Στην επόμενη φωτογραφία βλέπουμε τα θύματα, άμαχους πολίτες σκοτωμένους και αφημένους (αφού δέθηκαν και βασανίστηκαν) στους δρόμους της Bucha (και σε πολλά άλλα μέρη). Πουθενά στο Αφγανιστάν οι Αμερικανοί δεν φέρθηκαν με τέτοιο απάνθρωπο τρόπο. (Ναι, έκαναν κάποιες σφαγές στο Βιετνάμ – παλαιά υπόθεση.)

Στις επόμενες φωτογραφίες είναι μια Αφγανή παντρεμένη την οποία βίαζε ο Ταλιμπάν σύζυγός της και την εξέδιδε και όταν εκείνη προσπάθησε να φύγει την κακοποίησε άγρια και την παραμόρφωσε κόβοντας τη μύτη της (όπως στο TIME). Η πλαϊνή φώτο δείχνει τη γυναίκα μετά τη φροντίδα και αποκατάσταση που δέχτηκε από τους Αμερικανούς.

Μακάρι να συμπεριφέρονταν οι Ρώσοι σαν τους Αμερικάνους έστω κατά 50%! Μα συμπεριφέρονται σαν τους Ταλιμπάν ή τις ορδές των Μογγόλων κυρίων και προγόνων τους του Μεσαίωνα!

Τελικά, οι ΗΠΑ πήραν τη συγκατάθεση των Ηνωμένων Εθνών για την επέμβαση τους στο Αφγανιστάν. Οι Ρώσοι καταδικάστηκαν στον ΟΗΕ για την εισβολή τους στην Ουκρανία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *