Ανάπτυξη, Έρευνα, Καινοτομία

Ανάπτυξη, Έρευνα, Καινοτομία

- in Επικαιρότητα
0

1. Σήμερα συγκεντρώνομαι στη χώρα Γεωργία που αποτελούσε κι αυτή δορυφόρο της κομμουνιστικής Μόσχας και απέκτησε την ανεξαρτησία της το 1991, μα έκτοτε βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία του Πούτιν που διεκδικεί εδάφη.

Είναι μικρή χώρα με πληθυσμό σχεδόν 4 εκμ. Πάνω από το μισό ζουν σε αστικά κέντρα, 84% είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι και 10% Μουσουλμάνοι.

Παρά τις προστριβές και συγκρούσεις με τη Ρωσία, οι Γεωργιανοί κατόρθωσαν να δείξουν μεγάλη ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία. Η πιο σημαντική πρόοδος ίσως επιτεύχθηκε στη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Έτσι καταπολεμήθηκε η διαφθορά που άφησε πίσω του το προηγούμενο κομμουνιστικό καθεστώς. Στον δείκτη καταπολέμησης της διαφθοράς σε όλη την Ευρασιατική εκείνη περιοχή έχει την 1η θέση.

2. Τέτοια είναι η ψηφιακή ανάπτυξη που έχουν δώσει την τεχνολογία των δικών τους ΚΕΠ στη Σερβία! (Τα στοιχεία παρακάτω είναι παρμένα από άρθρο του Α. Δρυμιώτη). «Μήπως πρέπει να μιμηθούμε την Γεωργία» σ.9 Οικονομική Καθημερινή 6/10/19).

Η έκδοση διαβατηρίου με φωτογράφιση, δακτυλικό αποτύπωμα, υπογραφή και πληρωμή – όλα γίνονται σε ελάχιστο χρόνο σε στάθμευση χωρίς να χρειαστεί να βγεις από το αμάξι σου (drive in)! Και σε λίγα λεπτά παραλαμβάνεις το έγγραφο!

Υπάρχει πλήρες κτηματολόγιο και οι αγοραπωλησίες γίνονται στην οποιαδήποτε τράπεζα μέσα σε 20 λεπτά!

Έτσι ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας είναι 4% με 5% τα τελευταία έτη και η χώρα είναι πανέτοιμη για ένταξη στην ΕΕ!

3. Στην Παγκόσμια Κατάταξη Επιχειρηματικότητας η Γεωργία κατέχει τη 16η θέση, μια θέση πριν τη Γερμανία. Η Ελλάδα είναι 61η!

Στον δείκτη Ευκολίας Έναρξης Επιχείρησης είναι 6η – ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 56η θέση!

Στην κατοχύρωση ακίνητης περιουσίας είναι στην 3η θέση ενώ η Ελλάδα στην 141η θέση.

Στον δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας από τη 95η θέση που είχε το 2005, ανέβηκε στην 23η το 2016 και στην 16η το 2017! Η Ελλάδα είναι στην 127η θέση!

4. Γιατί αυτές οι διαφορές;

Διότι τέτοια είναι η αρρωστημένη νοοτροπία του Ελλαδικού έθνους του υπεροχότερου λαού της υφηλίου που έδωσε τα φώτα του στην Ευρώπη και γενικά στη Δύση, μένοντας η ίδια στο σκοτάδι μιας αθεράπευτης ηλιθιότητας, επίμονης τσαπατσουλιάς και εμφυλιοπολεμικού διχασμού.

Και η απαράδεκτη φάρα των πολιτικάντηδών, αριστερών και δεξιών, όταν δεν αλληλοϋβρίζονται αντί να συνεννοηθούν και να ομονοήσουν για τις σοβαρές ανάγκες της Πολιτείας, χαμογελούν αυτάρεσκα με την ανίατη ανικανότητά τους μπροστά σε φακούς αντί να ανασκουμπωθούν και να εργαστούν.

Βλέπετε, υπάρχουν μικρότερες χώρες (Εσθονία, Κύπρος, Γεωργία κλπ) που μπόρεσαν να αναπτυχθούν αντί να τσαλαβουτούν στα βαλτόνερα της χρεοκοπίας και υπανάπτυξη, διότι ο λαός τους χωρίς να μεγαλοκαυχιέται ακατάπαυστα για παρελθοντικές δόξες αποφάσισε να ομονοεί σε σοβαρά θέματα και να εργάζεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *