Δ198: F16 Ουκρανίας

Δ198: F16 Ουκρανίας

- in Διεθνή
0

Αυτά τα μαχητικά υποτίθεται θα έφθαναν στην Ουκρανία τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα δίνονταν κρίσιμες (ίσως αποφασιστικές) εναέριες μάχες. Μα τα περίφημα μαχητικά είναι στην Ουκρανία τώρα, επιτέλους, τέλη Ιουλίου!.

Άλλοι απέδιδαν την καθυστέρηση στην ολιγωρία των Δυτικών. Άλλοι στο ότι οι Ουκρανοί πιλότοι δεν είναι ακόμα κατάλληλα εκπαιδευμένοι και τ’ αεροδρόμια δεν είναι ασφαλή από τα ρωσικά μαχητικά.

Μερικοί όμως ήδη θεωρούν πως αυτά θα πρέπει να πλήξουν τη μεγάλη γέφυρα Κερτς και ν’ απομονώσουν την Κριμαία από τη Ρωσία που τη χρησιμοποιεί γι’ ανεφοδιασμό. Άλλοι διαφωνούν

Πιο λογικό φαίνεται να χτυπήσουν –

α) Τις προχωρημένες ομάδες των Ρώσων στρατιωτών που απειλούν πότε μια, πότε άλλη περιοχή.

β) Τους πυραύλους και βόμβες (glide bombs) που πλήττουν τα ουκρανικά στρατεύματα. Τα F-16 μπορούν να εξουδετερώσουν τα ρωσικά βομβαρδιστικά προτού αυτά εξαπολύσουν το φορτίο τους

γ) Προτού επιτεθούν στη γέφυρα Κερτς, τα F-16 θα πρέπει να εξασφαλίσουν μια καθαρή διαδρομή μέσα από τ’ αμυντικά συστήματα των Ρώσων. Οι Ουκρανοί μπορούν να καταστρέψουν ραντάρ και πυροβολαρχίες με HIMARS και ATAMCS (για συστήματα στα μετόπισθεν). Μόνο έτσι θ’ αποφύγουν μεγάλες απώλειες σε σκάφη και σε πιλότους.

Τα F-16 θα είναι εξοπλισμένα με τους καταστροφικούς πυραύλους Κρουζ. Για να δούμε πώς θα συμπεριφερθούν….

Κατά τ΄ άλλα συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις με μεγάλες απώλειες αντρών χωρίς όμως να κερδίζουν εδάφη. Ενώ οι Ουκρανοί συνεχίζουν να καταστρέφουν αεροπλάνα και αεροδρόμια και αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών στην ενδοχώρα της Ρωσίας.

Στο Ροστόφ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *