Αντιπολιτευόμενος Σύριζα

Αντιπολιτευόμενος Σύριζα

- in Επικαιρότητα
0

1. Οι όροι που χρησιμοποιούνται συχνά για την ηθική του τσιπρισμού, όπως “αμοραλισμός ή κυνισμός” κλπ δεν εκφράζουν τη σήψη στον χαρακτήρα αυτού του μορφώματος, που, ας μην ξεχνάμε, αντιπροσωπεύει περίπου το 30% (αν προσθέσουμε στο 20% και πολλούς εξωκοινοβουλευτικούς και αμφιταλαντευόμενους) των Ελλήνων ψηφοφόρων. Είναι ο λενινισμός στη χυδαιότερη αθλιότητά του.

Αυτοί οι αλήτες της πολιτικής φώναζαν ως αντιπολίτευση και κατέβαιναν στους δρόμους για το δήθεν ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, μόλις οι προηγούμενες κυβερνήσεις επιχειρούσαν κάποια ιδιωτικοποίηση.

Αυτοί, δίχως ντροπή υποθήκευσαν όλη την κρατική περιουσία στους δανειστές με το 3ο δικό τους μνημόνιο, για το οποίο σπανίως μιλούν και τότε μόνο σαν να πρόκειται για μακρινό και άσχετο γεγονός που αφορά άλλους.

Όπως οι αμετανόητοι σταλινικοί ψευτομαρξιστές συγκαλύπτουν τα εγκλήματα του Στάλιν ως “ιστορική αναγκαιότητα”, το ίδιο κάνουν και οι τσιπριστές με το μνημόνιό τους και τη φτωχοποίηση των πάντων: “αναγκαιότητα”.

2. Τώρα (φθιν. 18) ξεπουλούν, πάλι ξεδιάντροπα, τον Όμιλο ΕΛΠΕ.

Τα ΕΛΠΕ είναι ο μεγαλύτερος ενεργειακός Όμιλος της χώρας. Στα τέλη Αυγούστου (2018) παρουσίασε συνολικά κέρδη προ φόρων σχεδόν 500 εκμ μόνο για το 1ο εξάμηνο 2018. Οι δε προοπτικές για το 2ο εξάμηνο είναι ακόμα πιο ευοίωνες – εφόσον, βέβαια, οι τάσεις στη διεθνή αγορά παραμένουν ίδιες. Δηλαδή, η κερδοφορία του θα αυξηθεί ξεπερνώντας το 1 δις Ευρώ.

Συνάγεται, λοιπόν, και από άλλα στοιχεία, πως η συνολική αξία του είναι γύρω στα 5 δις.

Εντούτοις οι φωστήρες της τσιπρικής κυβέρνησης με νέες ηρωικές διαπραγματεύσεις παζαρεύουν την πώληση του 50,01% του Ομίλου στο 1,5 δις μόνο!

3. Ξεπούλημα, σίγουρα! Το ερώτημα είναι ποιοι εκ των “ημετέρων” του τσιπρικού τσούρμου θα ωφεληθούν;

Άραγε θα μιλήσει και για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός στις εξαγγελίες του και θα το συμπεριλάβει στις παροχολογίες του;

Άραγε θα βρεθούν δημοσιογράφοι να τον ρωτήσουν ευθέως για το θέμα; Ή να ρωτήσουν άλλους λαλίστατους υπουργούς;

Μάλλον θα το παρουσιάσουν και αυτό ως κοινωνική πολιτική που ενισχύει την εγχώρια επιχειρηματικότητα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *