Έσοδα από αυθαίρετα

Έσοδα από αυθαίρετα

Θυμάστε πως το τέλος του Καλοκαιριού 2018 έλαμψε με την πυρκαγιά στην ανατολική Αττική (κυρίως Μάτι) όπου κάηκαν σχεδόν 100 άνθρωποι – πολίτες αυτής της Πολιτείας που πληρώνουν φόρους για να προστατεύονται, μεταξύ άλλων, από τέτοια ξαφνικά φαινόμενα της φύσης.

Η τσιπρική κυβέρνηση αφού ετοίμασε ένα σόου τηλεοπτικό δείχνοντάς μας πόσο ο ιστορικός μας ηγέτης ενδιαφέρεται για τις συμφορές του λαού του μα και πόσα καταλαβαίνει από πυρκαγιές, τηρώντας σιγή ιχθύος για τους νεκρούς που ήδη άρχισαν να στοιβάζονται, μας πληροφόρησε πως όλες οι κρατικές υπηρεσίες λειτούργησαν άψογα.

Τόσο άψογα που, όπως μάθαμε αργότερα, οι πυρπολημένοι πολίτες έφθασαν τους 70 και μετά προστέθηκαν και άλλοι ενώ άλλοι απεβίωσαν στα νοσοκομεία υποκύπτοντας στα εγκαύματα τους.

Κανείς από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια (κα Δούρου), την Τ.Α. (=δήμαρχοι) και τις κρατικές υπηρεσίες (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό), δεν ομολόγησε κάποια ευθύνη – ανεπάρκεια, ολιγωρία, πλημμέλημα.

Στη συνέχεια, ο μέγας πατριώτης κ. Καμμένος κατηγόρησε τους πυρόπληκτους κατοίκους μέσα στα αποκαΐδια και την αποτέφρωση πως αυτοί έφταιγαν λόγω άνομης αυθαίρετης δόμησης – έστω κι αν οι υπουργοί είχαν υπογράψει τον σχεδιασμό (Σταθάκης, Βούτσης κλπ) και ο κ. Σπίρτζης με άλλους τσιπρικούς φώναζαν ΟΧΙ σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

Και τα σαΐνια της νομιμότητας αποφάσισαν την κατεδάφιση αυθαιρέτων. Ίσως και να έγιναν μερικές κατεδαφίσεις αλλά όχι τόσες που να αξίζουν τηλεοπτικές μεταδόσεις με τσιπρικές φανφάρες.

Και τώρα ξάφνου (3/10/18) μαθαίνουμε από έρευνα του κ. Γ. Πάλιου πως η κυβέρνηση έχει έσοδα δισεκατομμυρίων από τη νομιμοποίηση των εκατοντάδων χιλιάδων ανά τη χώρα αυθαιρέτων.

Υπάρχουν νόμοι που νομιμοποιούν το 2011, 2013, 2014 και 2017. Το σύνολο δηλώσεων για αυθαίρετα που με την πληρωμή προστίμου θα νομιμοποιηθούν στην παραβατικότητά τους – και ενδεχομένως θα προκαλέσουν πρόσθετες τραγωδίες – είναι 1.073.305. Περαιωμένες είναι μόνο οι 16.125 (τόσο γρήγορα εργάζονται οι ΔΥ μας). Σε οριστική υπαγωγή για έγκριση είναι όμως άλλες 571.087 και σε προκαταρκτικά στάδια άλλες 440.657 (σύμφωνα με τα στοιχεία ΤΕΕ).

Το σύνολο εσόδων φτάνει σε 3.136.875.082 ευρώ! Τα πρόστιμα καταλήγουν στο Πράσινο ταμείο που όμως διαχειρίζεται μόνο το 2,5% των προστίμων που κατατίθενται. Το υπόλοιπο το εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση όπως της αρέσει.

Κι έτσι μπορούν οι πολίτες να συνεχίσουν να αυθαιρετούν σε αυτόν τον τομέα με την προτροπή της εκάστοτε κυβέρνησης η οποία μπορεί έτσι να έχει τόσο μεγάλα έσοδα για τις γνωστές και άγνωστες σπατάλες της!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *