Δηλητηριώδης ΕΡΤ

Δηλητηριώδης ΕΡΤ

- in Επικαιρότητα
0

1. Είχα γράψει και παλαιότερα για την χλιδή τεσσάρων κρατικών  ραδιοτηλεοπτικών καναλιών. Ένα μας φτάνει.

Και πολλά είναι τα τέσσερα (με το της Βουλής) και προπαγάνδα κάνουν υπέρ των αναρχοαριστερών – ακόμα και όταν η κυβέρνηση ήταν δεξιά.

Γι’αυτό υποθέτω ο κ. Κωλοτούμπας έκανε σύσταση να μη διαβάζουμε εφημερίδες προκειμένου να διατηρήσουμε την ψυχική μας υγεία. Αυτό είχε μάθει στην ταραχώδη επαναστατική του νεότητα ως Κνίτης: μόνο κομματικά έντυπα μπορούσε να αφομοιώσει. Τα οποία ούτως ή άλλως μεταδίδουν όλη τη σοφία που χρειάζονται απεργοί, διαδηλωτές, καταληψίες κλπ. Άλλες γνώσεις είναι παραπλανητικές.

Και βέβαια να μαθαίνει ο πολίτης τις ειδήσεις από τα κρατικά κανάλια που κάνουν την αντικειμενικότητα σημαία τους σε αντίθεση με τα όργανα των καπιταλιστών που προπαγανδίζουν «φιλελευθερισμό».

2. Έτυχε τις προάλλες να κάνω ζάπινγκ και να πέσω στην ΕΡΤ με τη μετάδοση της ομιλίας του Μητσοτάκη στο Δημοτικό Θέατρο της Λέσβου (= Μυτιλήνη) σε μια μεγαλούτσικη κι ενθουσιώδη συγκέντρωση (3-2-17).

Τον άκουσα υπομονετικά, μέχρι τέλους. Ανέπτυξε κάπως το πρόγραμμα της ΝΔ με τις μειώσεις φόρων και δημόσιων δαπανών.

Μετά από περιέργεια έμεινα να ακούσω τους σχολιαστές. Ήταν πέντε. Ο ένας ήταν ο συντονιστής και, υποθέτω, ο παρουσιαστής. Υπήρχε ένας ακόμα κύριος και τρεις κυρίες, οι οποίες έμοιαζαν να ανταγωνίζονται η μια την άλλη σε στρυφνότητα ύφους αρχικά και μετά έκφρασης.

Ο συντονιστής είπε με ύφος αμήχανο πως ήταν κανόνας του καναλιού να μεταδίνει ολόκληρη την ομιλία των κομματαρχών. Το ύφος και ο τόνος του ήταν τόσο απίστευτα απολογητικός. Αν, δηλαδή, υπονοούσε, δεν ήταν κανόνας, δεν θα μετέδιδαν την ομιλία! Και πρόσθεσε πως δεν βρήκε κάτι το καινούριο: πάλι εκλογές ήθελε ο Μητσοτάκης –  από τότε που έγινε αρχηγός.

Οι άλλοι τέσσερις ήταν μοχθηρά επικριτικοί.

3. Οι δύο κυρίες ήταν φανερό δεν καταλάβαιναν τι έλεγε ο Μητσοτάκης και ο δεύτερος κύριος διόρθωσε κάπως τα λεγόμενά τους παρουσιάζοντας ως μείζον θέμα μια παράλειψη του Μητσοτάκη την οποία δεν θυμάμαι.

Η τρίτη κυρία απόρησε πού θα έβρισκε τα λεφτά να καλύψει τις μειώσεις του ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους.

Και αυτή ήταν όλη η παρουσίαση 5-6 λεπτά!

4. Ναι, ο Μητσοτάκης επιτέθηκε με οξύτητα στην κυβέρνηση Συριζανέλ αναφέροντας τη γενική ανικανότητα που τη διακρίνει και τις ποικίλες παρανομίες που κάνουν με διορισμούς, προεδρικά διατάγματα κλπ.

Το πρόγραμμά του δεν με ικανοποιεί, όπως συχνά γράφω, διότι δεν έχει δραστικές μεταρρυθμίσεις εκτός από την αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων (που είναι πλέον απαραίτητη) και τη μείωση των δημοσίων δαπανών.

Αλλά φαίνεται πως και οι πέντε είχαν αναρχοαριστερές προτιμήσεις και δεν τους άρεσε ούτε το ότι έπρεπε να μεταδώσουν τη φιέστα της μισητής Δεξιάς ούτε το ότι θα υπάρξουν αξιολογήσεις και μειώσεις δημοσίων δαπανών (ίσως και της ΕΡΤ)!

Γιαυτό έκαναν πως δεν είδαν ότι τα ισοδύναμα για τη μείωση της φορολογίας (πχ. ΕΝΦΙΑ κατά 30%) θα καλυπτόταν με τη μείωση δημοσίων εξόδων.

Η ΕΡΤ εκπέμπει πολλή τοξικότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *