Τ371: Χ. Δούκας, Πασόκος δήμαρχος Αθηνών

Τ371: Χ. Δούκας, Πασόκος δήμαρχος Αθηνών

- in Ταυτότητα
0

Συνήθως σε αυτά τα άρθρα γράφουμε για αξιόλογους ανθρώπους από όλες τις χώρες και όλες τις εποχές που έχουν προσφέρει κάτι σε μια από όλες τις δραστηριότητες του ανθρώπου – όπως ο Βούδας, ο Μεγαλέξανδρος, ο Ρωμαίος Κινκινάτης, ο Γερμανός μύστης Μάιστερ Έκχαρτ, η Γερμανίδα αντι-χιτλερική Sofia Scholl, η Μητέρα Τερέζα, οι βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και η κα Θάτσερ κλπ. κλπ. Ας γράψουμε και για τον φαιδρό Δήμαρχο Αθηναίων που κέρδισε τις τοπικές εκλογές αυτοδιοίκησης με τη συνεργασία των καθυστερημένων, αριστερών ψηφοφόρων το 2023 (Οκτ.). Στη φωτό βλέπετε το πρόσωπο να χαμογελάει προσποιητά για να καλυφθεί η ωμή κενότητα και πειναλέα φιλοδοξία του πολιτικάντη.

Αφήνω την Ξένια Κουναλάκη να τον παρουσιάσει ως υποψήφιο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (Καθημερινή 25/7/24).

«Είμαστε σε αδιέξοδο στην καθαριότητα. Δεν το κρύβω». Τάδε έφη ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, αγαπημένο πρόσωπο των γελοιογράφων αφότου αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Εκτοτε τον εμφανίζουν να αυτοπροτείνεται ως διάδοχος του Μπάιντεν για το χρίσμα των Δημοκρατικών αλλά και για κάθε αξίωμα που μένει κενό. Λογικό να προσφέρει υλικό σάτιρας. Η Αθήνα βυθίζεται στα σκουπίδια, και το κυκλοφοριακό κι εκείνος περιοδεύει σε άλλες πόλεις για να εξασφαλίσει πράσινη εκλογική βάση στην επικράτεια.

Τον Οκτώβριο του 2023 εξελέγη με προτεραιότητες: «α. Φυτεύουμε 25.000 δέντρα σε όλη την Αθήνα, β. Θωρακίζουμε την πόλη και μειώνουμε τη θερμοκρασία, γ. Συγκροτούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης, δ. Μειώνουμε την ηχορύπανση, ε. Κατασκευάζουμε προσβάσιμα πεζοδρόμια για όλους».

Εντάξει, η μείωση της θερμοκρασίας απέτυχε με δεδομένο ότι την Κυριακή βιώσαμε τη θερμότερη μέρα στην ιστορία του πλανήτη. Κι επειδή η Αθήνα έχει γίνει Ντουμπάι από άποψη ζέστης, θα του χαρίσουμε αυτήν την προτεραιότητα. Τα εξαγγελθέντα 25.000 δέντρα υποβαθμίστηκαν από τον ίδιο τον δήμαρχο στην προχθεσινή του συνέντευξη σε «κάποια», όπως χαρακτηριστικά είπε. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης είναι επίσης ανέκδοτο όταν η πόλη πνίγεται στα σκουπίδια, οι καφέ κάδοι είναι ερμητικά κλειδωμένοι και το κλειδί χαμένο. Η τελευταία φορά που είδαμε να κατασκευάζονται νέα πεζοδρόμια είναι λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές – ως συνήθως. Κατά τα άλλα οι δρόμοι που κατεβαίνουν από τον Λυκαβηττό στο κέντρο είναι σαν μαύρες πίστες σκι για κατοίκους και επισκέπτες. Τσουλάνε κι αν είναι δεξιοτέχνες του σνόουμπορντ προσγειώνονται όρθιοι. Για την ηχορύπανση δεν θα μιλήσω γιατί το θεωρώ προσβολή της νοημοσύνης των Αθηναίων. Νομίζω δεν έχω επισκεφτεί άλλη δυτική πρωτεύουσα τόσο θορυβώδη. Οι κάτοικοι είναι τόσο εθισμένοι στην οχλοβοή, που ουρλιάζουν για να ενσωματωθούν ή να επιβιώσουν. «Η κραυγή» του Εντβαρντ Μουνκ θα μπορούσε να είναι η προσωπογραφία της πόλης.

Πριν από χρόνια και η κα. Μπακογιάννη, παρά την υπόσχεσή της να μείνει δήμαρχος Αθηναίων, εγκατέλειψε το πόστο της για να γίνει υπουργός Εξωτερικών επί ακάματου Κωστάκη (2004) το 2006. Μα δεν άφησε την Αθήνα στο χάλι που έχει περιέλθει με τον Χάρη Δούκα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *