Μια υπογραφή

Μια υπογραφή

- in Επικαιρότητα
0

1. Ναι, θριάμβευσε η λογική και φρόνηση! Επιτέλους!

Καταργήθηκε από τον τίτλο σπουδών η αναγραφή της ιθαγένειας και το θρήσκευμα. Κι έτσι, ικανοποιείται η απαίτηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) να προστατεύονται αυτά τα προσωπικά δεδομένα.

Τα θαυμαστικά στην αρχή δηλώνουν ειρωνεία, όχι θαυμασμό. Διότι όσο σπουδαία κι αν θεώρησαν οι πολιτικοί που έκαναν τη μεταρρύθμιση και οι δημοσιογράφοι που βρήκαν θέμα για να ασκήσουν, όπως κι εγώ, την αγαπημένη μας φλυαρία, η ζωή δεν βελτιώνεται ουσιαστικά με τέτοια.

Ναι, πρόκειται για έναν γελοίο αναχρονισμό (κομμουνιστικής έμπνευσης και πρακτικής ελέγχου) που δεν προσέφερε τίποτα εκτός από την ικανοποίηση ενός αρρωστημένου συναισθηματισμού για την “ελληνικότητα”. Ακριβώς όπως έχουμε την “Ελληνική Αστυνομία” σάμπως και θα μπορούσε να είναι άλλη (π.χ. Χιλιανή).

2. Επιτέλους συντονιστήκαμε με το Ευρωπαικό Δίκαιο σε σχετικά υψηλό επίπεδο (υπουργείου Παιδείας).

Μα η πραγματική σημασία αυτής της κατάργησης έγκειται στην ίδια την κατάργηση, τίποτα άλλο. Διότι κανείς δεν ενδιαφέρεται ούτε για το θρήσκευμα ούτε για την ιθαγένεια – εκτός από τους φανατικούς Ορθόδοξους Έλληνες που κρατούν τα κλειδιά της Αλήθειας και του Πολιτισμού.

Επιπλέον, ποιος στην ευχή μπορεί να κομπάζει πως έχει Απολυτήριο Λυκείου όταν ακόμα και τα μεταπτυχιακά δίνονται με τη σέσουλα και, αν είναι για θέση στο Δημόσιο, αυτό που χρειάζεται ο επίδοξος υπάλληλος ή αξιωματούχος είναι καλές γνωριμίες με τους κυβερνώντες, οι οποίοι αν δεν μπορούν να παρακάμψουν τον ισχύοντα νόμο θα σπεύσουν να φτιάξουν καινούριο ή την απαραίτητη τροπολογία του κατεπείγοντος.

3. Η κα Κεραμέως, νυν υπουργός Παιδείας, με μια υπογραφή και μόνο κατάργησε αυτόν τον αρρωστημένο και άχρηστο θεσμό.

Προσέξτε, η κα Κεραμέως ανήκει σε μια Νεοδημοκρατική κυβέρνηση που κατηγορείται από τους Αναρχοαριστερούς κάθε χροιάς ως αντιδημοκρατική, οπισθοδρομική, σκοταδιστική, επάρατη Δεξιά με πρακτικές καταπίεσης και παρόμοια. Ίσως για αυτό και έγινε η μεταρρύθμιση αυτή. Διότι δεν χρειαζόταν αγώνες αγανάκτησης και επανάστασης, διαδηλώσεις και καταλήψεις.

Από την άλλη, όμως, είχαμε μια άκρως “προοδευτική” κυβέρνηση με ιστορία αγώνων και ένα “ηθικό πλεονέκτημα” επί 4,5 έτη που δεν έκανε αυτή την ελάχιστη προσπάθεια της μιας υπογραφής.

Ο κ. Ν. Φίλης εξαιρετικά προοδευτικός (παρά τα κιλά του) ήταν υπουργός για πάνω από έναν χρόνο, μα δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να βάλει την υπογραφή του για να εναρμονιστούμε με την ΕΕ και τη ΑΠΔΠΧ.

Εξ όνυχος τον λέοντα…

Ξέρουμε τώρα ποιοι είναι προοδευτικοί και ποιοι οπισθοδρομικοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *