Ε1913: Η Ρωσία θα χάσει…

Ε1913: Η Ρωσία θα χάσει…

Ο Feng Yujun είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου και ειδικός σε θέματα Ρωσίας. Αυτός, σύμφωνα με το Economist, πιστεύει πως η Ρωσία θα χάσει τον πόλεμο, όπως εξελίχθηκε η εισβολή της Ειδικής Επιχείρησης, στην Ουκρανία.

Ο Feng έδωσε 4 λόγους για την ήττα:

α) Η επίμονη και αταλάντευτη αντίσταση από τον ενωμένο λαό της Ουκρανίας. Είναι πρωτοφανής.

β) Η μεγάλη διεθνής βοήθεια στην Ουκρανία σε χρήματα και όπλα, έστω και αν τελευταία υπήρξε μια κάμψη στη βοήθεια των Αμερικανών.

γ) Η φύση του σύγχρονου πολέμου που συνδυάζει βιομηχανική δύναμη, διοίκηση, έλεγχο, επικοινωνίες και, κυρίως, συστήματα πληροφόρησης. Η Ρωσία έχει υποστεί σοβαρή αποβιομηχάνιση με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και αυτή έχει επιδεινωθεί με τις κυρώσεις, που εμποδίζουν την εύκολη εισαγωγή αναγκαίων αγαθών.

δ) Ελλιπής πληροφόρηση. Το δικτατορικό καθεστώς του Πούτιν είναι εγκλωβισμένο σε απομόνωση εδώ και μερικά χρόνια και οι πληροφορίες που το Επιτελείο δέχεται είναι πολύ ανακριβείς. Το καθεστώς δεν έχει τα μέσα να βελτιώσει την κατάσταση – σε αντίθεση με τα αντίστοιχα ουκρανικά συστήματα που βοηθιούνται και από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία και την ΕΕ.

Ο Feng συμπεραίνει, λοιπόν: –

Η Ρωσία θα αναγκαστεί να αποσυρθεί από την Ουκρανία και από την ίδια την Κριμαία.

Η ρωσική πυρηνική δύναμη δεν βοηθάει διότι οι υποστηρικτές της Ουκρανίας έχουν ανώτερες δυνάμεις. Η Αμερική αποσύρθηκε από το Βιετνάμ και το Αφγανιστάν παρά την πυρηνική και ανώτερη στρατιωτική της δύναμη.

Οι Ουκρανοί απέδειξαν πως η Ρωσία δεν είναι ακαταμάχητη.

Η Ρωσία έχει εγκλωβιστεί στην απομόνωση και σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσει εσωτερική αναταραχή.

Ήδη ο Πριγκοζίν και οι ταραχές το Μπελγκορόντ δείχνουν σαφώς πως υπάρχουν υπόγεια αντικαθεστωτικά ρεύματα.

Η Ουκρανία θα προσχωρήσει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ μετά τον πόλεμο το αργότερο.

Η Ρωσία θα χάσει τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες διότι αυτές βλέπουν πια πως η πουτινική επιθετικότητα θ’ απειλεί μόνιμα την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητά τους.

Η ΕΕ έχει αφυπνισθεί στην τεράστια απειλή της ρωσικής στρατιωτικής δύναμης όχι μόνο εναντίον των χωρών-μελών της μα ολόκληρης της διεθνούς τάξης.

Οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες εγκατέλειψαν τις ψευδαισθήσεις τους για τη Ρωσία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *