“Πρόοδος” και στην Παιδεία

“Πρόοδος” και στην Παιδεία

1. Η «πρόοδος» στην Παιδεία ξεκίνησε (με την Αλλαγή και τις παραλλαγές που σταδιακά εισήγαγε στην μεταπολιτευτική Ελλάδα) ο μέγας Αείμνηστος το 1983. Μέχρι τότε δεν υπήρχαν θεαματικά άλματα προς τα εμπρός μα τουλάχιστον δεν υπήρχε και η «πρόοδος» όπως την εννοούν οι Αναρχοαριστεροί: δηλαδή δωρεάν φοίτηση έστω κι αν δεν θέλεις ή μπορείς να μάθεις κάτι πέρα από αναρχοαριστερές φοιτητικές πρακτικές – καυγάδες στο αμφιθέατρο, διαδηλώσεις, καταλήψεις και άλλες «αγωνιστικές» δραστηριότητες.

Μα η πραγματική πρόοδος επιτεύχθηκε με την κατάληψη της εξουσίας από τον κ. Τσίπρα και το τσούρμο των αναρχοαριστερών τσαρλατάνων τους.

Υπήρχαν και υπάρχουν φοιτητές που εγκαταστάθηκαν σε Φοιτητικές Εστίες για αρκετά έτη χωρίς να πάρουν ή έστω να έχουν προσπαθήσει να πάρουν πτυχίο. Στο μεταξύ άλλα παιδιά, ταλαντούχα, άξια, φτωχά, έμεναν χωρίς στέγη.

2. Αντιλαμβάνεστε τι πραγματικά συμβαίνει εδώ και 4 τουλάχιστον δεκαετίες;

Εισάγονται «φοιτητές» με βαθμολογίες κάτω του 5 (στα 10) στα Ελληνικά και Μαθηματικά, στην Ιστορία και Φυσική κλπ.!!!

Εισάγονται, βαλτώνουν και συνεχίζουν σε βάρος άλλων και της σύνολης Πολιτείας. Τρέφονται δωρεάν, ταξιδεύουν δωρεάν (ή σχεδόν), παίρνουν βιβλία δωρεάν, αναβάλλεται η στρατιωτική θητεία τους κλπ.!

Συνέβαιναν πουθενά αλλού, στη πολιτισμένη Δύση; Ή μήπως συνέβαιναν τέτοιες αισχρότητες στη Σοβιετία ή Κίνα ή Κούβα;

3. Όπως δεν υπάρχει πραγματική αξιολόγηση για τους φοιτητές (και για τους μαθητές στη Δευτεροβάθμια, εδώ που τα λέμε) δεν υπάρχει αξιολόγηση ούτε για δασκάλους και καθηγητές κι εκπαιδευτικούς γενικά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια.

Οι λάβροι συνδικαλιστές έχουν πάρει τα μέτρα τους – από το έτος της «προόδου» 1983 με τις ευλογίες των πασόκων πολιτικάντηδων φυσικά.

Πριν το ιστορικό 1983 για να προαχθείς και να είσαι υποψήφιος γυμνασιάρχης ή λυκειάρχης, έπρεπε να είχες αξιολογηθεί κατ’ επανάληψη και μάλιστα να έπαιρνες υψηλούς βαθμούς ή/και να ίσχυε και η αρχαιότητα.

Έτσι γινόταν. Υπήρχαν ατασθαλίες και παραβάσεις, όπως παντού. Μα με τέτοιο σύστημα κρατήθηκε σε κάποιο υψηλό επίπεδο η εκπαίδευση γενικά. Από την εποχή του «φασίστα» Μεταξά και στην Κατοχή και στον Εμφύλιο και στα μετεμφυλιακά χρόνια και στην περίοδο της επάρατης Χούντας.

Οι καθηγητές γνώριζαν τα θέματα που δίδασκαν και που βαθμολογούσαν στα Γυμνάσια (και Λύκεια).

Τώρα – ισχύει ο συνδικαλισμός και δωρεάν παιδεία και για όσους δεν τη θέλουν!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *