Ε1825: Χάρτες Παλαιστίνης

Ε1825: Χάρτες Παλαιστίνης

Ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητη Παλαιστίνη Αράβων Ισλαμιστών – ουδέποτε!

Ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα που διαδίδει η παλαιστινιακή προπαγάνδα είναι η δήθεν μείωση της δήθεν ανεξάρτητης Παλαιστίνης καθώς την καταλάμβαναν οι Εβραίοι και την έκαναν Ισραήλ. Είναι ένα βασικό ψεύδος που όμως έχει ευρύτατη κυκλοφορία ως αλήθεια.

Να η κατάσταση σε Αγγλικό χάρτη πριν την ίδρυση του Ισραήλ το 1948: η Παλαιστίνη είναι ονομασία μιας πολύ ευρύτερης περιοχής και περιλαμβάνει και τη σημερινή Ιορδανία. Η περιοχή όλη ήταν υπό την επικυριαρχία των Βρετανών. Ομοίως το Ιράκ, ενώ η Συρία και ο Λίβανος ήταν υπό τη Γαλλική επικυριαρχία.

Μετά έχουμε σε Γαλλικό χάρτη το Ισραήλ και τις δυο Παλαιστινιακές περιοχές – Λωρίδα Γάζας και Δυτική Όχθη. Η Δυτική Όχθη ήταν υπό την Ιορδανική επικυριαρχία και η Γάζα υπό την Αιγυπτιακή.

Ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητη Παλαιστίνη Αράβων Ισλαμιστών – ουδέποτε!

Μετά τον πόλεμο του 1973 η Αίγυπτος έχασε τη Γάζα και η Ιορδανία τη Δυτική Όχθη στο Ισραήλ που αργότερα έδωσε αυτονομία και στις δυο περιοχές. Έτσι για πρώτη πρώτη φορά οι Άραβες Ισλαμιστές είχαν δική τους χώρα και κυβέρνηση – δοσμένη από τους μισητούς Ισραηλινούς!

Να τώρα και το μεγάλο ψέμα:

Ο Gregory Waleed Kavalec έχει δημοσιεύσει αυτόν τον χάρτη της φαντασίας του επανειλημμένα: αυτός τώρα δείχνει πώς η ανεξάρτητη δήθεν Παλαιστίνη των Αράβων μειώθηκε σταδιακά από τους άρπαγες Ισραηλινούς. Το πράσινο δείχνει την Παλαιστίνη που μειώνεται σταδιακά.

Στην πραγματικότητα, οι Άραβες Ισλαμιστές θα μπορούσαν να είχαν αποδεχτεί το Σχέδιο Διχοτόμησης και να έχουν δικό τους κράτος από τότε. Αυτοί προτίμησαν να πολεμήσουν το Ισραήλ. Έχασαν τότε και θα χάσουν και τώρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *